Baronie wacht zondag Limburgse Angstgegner

Na het prima resultaat afgelopen zaterdagavond in de West-Brabantse klassieker bij de Roosendaal Baronie Combinatie (0-0), wacht Baronie zondagmiddag een zware kluif op de Blauwe Kei tegen het Limburgse Groene Ster. 

De laatste jaren trok in de onderlinge partijen Groene Ster steeds nipt aan het langste eind. Weer wat langer geleden leed Baronie de pijnlijkste nederlaag tegen de Limburgers (2-7), toen ook de koppositie in de toenmalige Hoofdklasse definitief werd afgegeven aan de ploeg uit Heerlerheide.

Baronie-trainer Ad van Seeters en zijn assistent Jason Tjien-Fooh hebben desondanks vertrouwen in hun ploeg. Van Seeters: “Wij zijn nog steeds aan het groeien, hebben bij RBC onze volwassenheid getoond. Daar wil ik zondag graag met de ploeg op voortborduren.”

Baronie zal in Groene Ster vooral ook een fysieke opponent treffen. Eigenlijk precies zoals de Baronnen het gewend zijn de laatste jaren. Een fysieke en geroutineerde ploeg, die geduldig is om op de juiste momenten toe te slaan. Zoals veel Limburgse tegenstanders is ook Groene Ster geen ploeg die voluit het initiatief zal nemen.  

Baronie-Groene Ster, zondag 14.00 uur, Sportpark de Blauwe Kei