VVSB na de hervatting veel te sterk voor Baronie

Door Frans Mertens

Dat Baronie het tegen de huidige nummer twee van de Derde Divisie Zondag moeilijk zou gaan krijgen lag uiteraard in de lijn der verwachtingen. Niettemin was er de hoop dat de groenwitten na de prima wedstrijd van vorige week tegen TOGB misschien wel eens voor een verrassing zou kunnen zorgen. Ondanks een vroege achterstand bood Baronie aanvankelijk aardig partij maar stortte de ploeg na rust, na weer een snelle tegentreffer in en mocht het blij zijn dat de thuisclub in de slotfase gas terug nam. Nadat Baroniedoelman Van Butselaar eerst nog redding had kunnen brengen op een venijnig schot van voormalig FC Utrechtspeler Leroy George was hij enkele minute later kansloos. Een fraaie Noordwijkerhoutse aanval over vele schijven bracht de bal bij de sluwe George die ditmaal wel doel trof 1-0. Baronie raakte niet meteen onder de indruk en bleef rustig bij het afgesproken strijdplan. De linies bleven goed gesloten en bij balverlies van de thuisclub loerde men op snelle uitbraken. Bij een zo’n snelle tegenstoot kon VVSB-aanvoerder Onyeike een scherpe voorzet van Mohammad bij de tweede paal maar net ten koste van een corner onderscheppen. Omdat er bij de thuisclub soms slordigheden in het spel slopen leek er voor Baronie toch iets te halen. Zo moest VVSB-doelman Valk zich tot het uiterste strekken om een schot van Umar tot corner te verwerken. Even later vond Edwards met een fraaie pass Mohammad die vervolgens de op volle snelheid buitenom komende Townsend bediende. Diens lage voorzet vond echter geen medespeler om af te ronden.

De hoop die Baronie in het eerste bedrijf had opgedaan werd na rust echter meteen de grond ingeboord. VVSB-aanvaller George ging in een fair duel met Veldhof naar de grond waarna arbiter Lodeweegs wel erg gemakkelijk voor een overtreding floot. George had echter maling aan dit vermeende onrecht en plaatste de bal vanaf 18 meter over de muur in het Bredase doel 2-0. Baronie leek nog steeds niet van slag en antwoordde met een prima aanval welke Mejres in kansrijke positie bracht. Zijn te gehaaste poging verdween echter ruim naast het vijandelijke doel. Even later stoomde Townsend op die zijn harde voorzet op de hand van een Noordwijkerhoutse verdediger zag stuiten. Het Bredase appél om een strafschop was aan scheidsrechter Lodeweegs echter niet besteed. Nadat Van Butselaar nog een keer reddend moest optreden bij een inzet van Van Nieuwkerk kwam Baronie nog een keer gevaarlijk opzetten. Een combinatie tussen Townsend en De Graauw bracht de bal bij Jens Wirix die net buiten het strafschopgebied werd neergelegd door Eekhout. Tot ieders verbazing kreeg Eekhout wel geel van Lodeweegs maar Baronie geen vrije trap omdat de voordeelregel zou zijn toegepast………. Toen Umar vervolgens zijn duel met invaller Iliohan verloor betekende diens voorzet en eerste balcontact meteen een treffer van Otterlo 3-0. Daarmee was het pleit definitief beslecht en verloor Baronie elk geloof in eigen kunnen. Na slordig balverlies van Al Morabit was het Iliohan die na een schitterend uitgevoerde aanval zijn ploeg naar 4-0 mocht schieten. Baronie was volledig geknakt waarna de thuisclub zich in het laatste kwartier geheel kon uitleven met iets wat op gallery play leek. Het was pijnlijk om te zien zo vond kennelijk ook scheidsrechter Lodeweegs en de bezoekers daarom na precies 90 minuten uit hun lijden verloste.

Met de winst van Dongen op Udi’19 staat Baronie nu nog 4 punten voor op de Dongenaren. Met nog 5 wedstrijden te spelen waarvan nog 1 bij Dongen komt zelfs de nacompetitie nu nog in gevaar. Volgende week komt Blauw Geel ’38 in Breda op bezoek en zullen er toch punten gehaald moeten worden. Hopelijk is de ploeg in staat om zich nog eens op te richten anders wordt handhaving wel een heel erg moeilijk verhaal.

Toeschouwers: 600

Scheidsrechter: Florian Lodeweegs – Castricum

Ruststand: 1-0 Eindstand: 4-0

Cornerverhouding: 3-3

Scoreverloop: 10. Leroy George 1-0, 47. Leroy George 2-0, 66. Ian van Otterlo 3-0, 75. Bryan Anthonie Iliohan 4-0

Opstelling Baronie: Michel van Butselaar, Bram Umar, Aart Veldhof (av), Steven Edwards, Timo Townsend (73. Aurelio van Gool), Noël de Graauw, Jawad al Morabit (80. Yurik Zimmerman), Jens Wirix, Mark Schuit, Moustafa Mohammad, Yassine Mejres (41.geel – 80. David Vermeulen)