Sponsor van de maand

In deze rubriek brengen wij maandelijks een van onze sponsors voor het voetlicht. De maand maart staat in het teken van Bouwbedrijf Vrolijk. Wij informeren u graag over wat deze sponsor voor onze leden en overige stakeholders kan betekenen. Tevens proberen wij aan de hand van een tiental vragen een beeld te schetsen over de persoon of personen die achter het bedrijf schuilgaan. Wij spraken met Mark Broere, hoofdcalculatie en commercieel medewerker bij Bouwbedrijf Vrolijk

1. De geschiedenis:
Vrolijk is opgericht in 2002 door eigenaar en directeur Karel Vrolijk. Met als strategie en focus op groei is het bedrijf uitgegroeid tot grote speler in de logistieke markt en woningbouwmarkt.
Blijven verbeteren en behoeftes zo slim mogelijk invullen is altijd de drijfveer geweest. Daarmee ligt vandaag de dag de focus op verbeteren en verbinden om niet een zo groot mogelijk, maar een zo toekomstbestendig mogelijk bedrijf te bouwen. Vrolijk heeft daarom alle facetten in eigen huis: van ontwikkeling (zowel utiliteit als woonsector), ontwerp, engineering tot en met realisatie. En sinds 2022 ook de productie van eigen staalconcepten, die in-house ge-engineerd en geproduceerd worden.
De merknaam Vrolijk is inmiddels landelijk gevestigd, telt ruim 160 collega’s en het bedrijf staat in 2021 op de 22e plaats van Cobouw top 50.

2. Wat is er zo leuk aan jouw werk?
Als hoofdcalculatie stuur ik een team van calculators aan en proberen wij dagelijks zo goed mogelijk de kostprijs van onze te bouwen projecten te bepalen. Daarnaast ga ik als commercieel medewerker met de aanbiedingen op pad om onze klanten er van te overtuigen om met ons een succesvol bouwtraject aan te gaan. Wat me aanspreekt aan de baan is de afwisseling, het leuke contact onder onze collega`s en het contact met klanten. Wanneer je een commercieel traject succesvol afrondt geeft dit echt een kick.

3. Hoe ziet een normale werkdag er voor jou uit?
Begin de dag altijd in de vroege ochtend op ons mooie kantoor te Breda.
Naast wekelijkse overleggen zit ik 3/4 van de week op kantoor en ben de overige tijd onderweg. We zijn redelijk flexibel en ik kan mijn tijd indelen naar mijn agenda. Ik werk dus niet altijd alleen tussen 9 en 5 maar tegelijk heb ik zelf grotendeels de regie.

4. Wat betekent voetbal voor het bedrijf?
Voetbal betekent veel voor ons bedrijf, met name sinds wij met ons bedrijf naar Breda zijn verhuisd. Onze algemeen directeur Karel Vrolijk is echte NAC supporter in hart en nieren, meteen de reden dat we daar al jaren sponsoren. Er is altijd een leuke rivaliteit onder de collega`s die verschillende voetbalclubs aanhangen. Maar het bedrijf organiseren wij ook veel activiteiten in en rondom het stadion van NAC.
Zo wordt er een dag georganiseerd voor de kinderen van collega`s in het stadion, een team-building dag in het stadion voor collega`s onderling en wedstrijdbezoek met een bbq etc.

5. Hoe lang is men al sponsor van Baronie?
Wij zijn sinds 1 januari 2023 sponsor geworden van de voetbalclub Baronie. We zijn daar best trots op. Het is echt een toevoeging omdat we de lokale betrokkenheid zo belangrijk vinden en de Baronie echt een schoolvoorbeeld is van een club met dezelfde waarden als Vrolijk: plezier staat voorop en er is een mooie focus op ontwikkeling.

6. Op welke wijze doet het bedrijf aan sponsoring?
Wij sponsoren behoorlijk wat initiatieven, evenementen en activiteiten, van het veldrijden in Hoogerheide, de voetbalclubs NAC Breda en Seolto te Zevenbergen, Wielerweekend gemeente Moerdijk en vele plaatselijke clubs en evenementen waar ons personeel aan deelneemt.
Vitaliteit is bij Vrolijk belangrijk. Lekker in je vel zitten, je goed voelen, en vitaal leven.
We investeren daarom tijd en energie in ons sponsorbeleid en zoeken de juiste partners zodat we mooie evenementen en clubs kunnen ondersteunen en waar in sommige gevallen onze collega’s ook meteen hun voordeel mee kunnen doen op vitaliteitsvlak.

7. Waarom sponsort men Baronie?
Sinds wij in Breda zijn gesetteld kijken we m.b.t. sponsoring meer rond in de regio van Breda. Wij sponsoren de voetbalclub Seolto te Zevenbergen omdat wij daar oorspronkelijk ook vandaan komen. Voetbal is toch wel de sport binnen onze organisatie en zo zijn wij om ons heen gaan kijken of we een amateurclub kunnen sponsoren in Breda. Baronie is misschien wel een van de bekendste namen op gebied van het amateurvoetbal in Nederland en niet onbelangrijk, het dna van de club sluit aan bij dat van Vrolijk. Daarom hebben wij voor Baronie gekozen.

8. Kun je zelf nog sportieve prestaties overleggen?
Zelf ben ik ook actief geweest als voetballer bij de voetbalclub Virtus in Zevenbergen, de buren van de voetbladclub Seolto in Zevenbergen.
Sinds een aantal jaren ben ik actief op de racefiets en de mountainbike om de conditie op peil te houden.
Hier nemen we deel aan tochten zoals de Amstel Gold Race, de sponsorrit Parijs – Zevenbergen en gaan we proberen wat bergen in Europa op te fietsen. Daarnaast neem ik graag deel aan het vitaliteitsprogramma bij Vrolijk. Zo zijn we o.a. gaan spinnen en hebben we de Singelloop gelopen. Het biertje en de bitterbal erna vallen bij ons ook onder vitaliteit.

9. Hoe ziet jouw dagelijkse leven er uit buiten het werk?
Ik woon met mijn gezin in Zevenbergen, getrouwd en trotse vader van een zoon en dochter. Die hebben de leeftijd 3 en 5 jaar dus daar hebben we onze hadden vol aan.
De hele werkweek maak ik vol bij Vrolijk waar ik inmiddels bijna 17 jaar werkzaam ben.
Verder probeer ik regelmatig op de racefiets een mooie ronde te rijden, dit met een groep vrienden die samen de Druivetrappers vormen.
Verder volg ik het voetbal op de voet maar dan ben ik zelf toch aanhanger van een andere club dan NAC.
En volg ik uiteraard de sportieve prestaties van mijn wieleridool Mathieu van der Poel.

10. Wat vind je van de huidige prestaties van Baronie?
Begin van het voetbal seizoen ben ik samen met mijn collega Colin van der Wiel bij de team presentatie geweest van Baronie. Dat was een erg leuke avond en kwamen wij meer te weten over de voetbalclub Baronie. De ambities die toen werden uitgesproken resulteren nog niet in de huidige gewenste plek op de ranglijst maar zelf denk ik dat het een hele prestatie is om in deze competitie te mogen blijven spelen volgend seizoen. Ik wens jullie dan ook heel veel succes met de laatste wedstijden van het seizoen!