Knullige en onnodige nederlaag Baronie

Door Frans Mertens

Het belang voor beide ploegen was voor iedereen duidelijk, er moest gewoonweg worden gewonnen van een directe concurrent en dat was van meet af aan toonbaar. Dat gegeven stond dan ook geen moment ter discussie. Zo begonnen beide ploegen dan ook aan de wedstrijd. Vanaf de eerste seconde was het duidelijk dat beide ploegen geen enkel risico wensten te nemen. Daarmee krijg je dan helaas een wedstrijd waarin er weinig of niets gebeurt. De thuisclub werd aanvankelijk gewaarschuwd door de opkomende rechtsachter Zwartjes die steeds gevaarlijk penetreerde in de Bredase defensie. Baronie probeerde het wel maar kon nooit een echte vuist maken. Nadat Veldhof zijn te zwakke kopbal eenvoudig in de handen van Groene Ster doelman Voss zag verdwijnen kreeg het publiek in het eerste bedrijf verder amper een opwindend moment voorgeschoteld. De bezoekers veroverden zich halverwege een licht overwicht, maar slaagden er zelden of nooit in om echt gevaarlijk te worden. Het was vlak voor rust uiteindelijk de thuisclub die het gevaarlijkst werd. Na een fraaie aanval over vele schijven was het De Graauw die zijn vizier echter enigszins te hoog had ingesteld. Het was ook het enige dat voor het weer schaars aanwezige publiek de moeite waard was.

Na de hervatting aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Het was duidelijk dat er een goal moest vallen om de wedstrijd in beweging te krijgen. De bezoekers hadden in die fase weliswaar opnieuw een licht veldoverwicht maar kwamen niet verder dan een hard schot van Eind dat over het Bredase doel vloog. Baronie antwoordde met een vrije trap van De Graauw die deze keer echter niet succesvol bleek omdat Groene Ster doelman Voss er goed het oog op bleef houden. Niet veel later leek de thuisclub toch de leiding te nemen. Zimmerman gaf een leep steekpassje op de meegekomen Umar die zijn te zwakke inzet echter op de lijn zag worden gekeerd door Zwartjes. Zoals het dan zo vaak gaat bij dit soort wedstrijden wordt er aan de andere kant gescoord. Groene Ster aanvaller Breukers gaf voor waarna Baroniedoelman Van Butselaar eenvoudig leek te onderscheppen. Tot afgrijzen van alles wat groenwit was loste de anders zo betrouwbare doelman de bal echter, waarna de inkomende Eind de bal zowat staande op de doellijn binnen kon koppen 0-1. Baronietrainer Martijn van Galen reageerde onmiddellijk door 2 verse aanvallende krachten in te brengen. Die ingreep leek ook resultaat te gaan opleveren. De wedstrijd was opeens volledig open en leek alle kanten op te gaan. Baronie moest komen en deed dat dan ook. Een afstandspoeier van Mohammad werd gelost door de Limburgse doelman maar er was helaas niemand om de rebound te verzilveren. De thuisclub nam vervolgens alle noodzakelijke risico’s en moest toezien hoe uitblinker Simmons bij een counter een geheel vrije kans onbenut liet. Baronie voerde de druk op en leek alsnog langszij te komen na een fraaie 1-2 tussen invaller Mejres en Jens Wirix. Groene Ster doelman Voss was echter attent. Het was vervolgens ook niet verrassend dat Groene Ster bij snelle counters mogelijkheden kreeg. Zo schoot Breukers wild naast, was Dekkers dicht bij een tweede treffer en moest Van Butselaar redding brengen op een inzet van Dekkers. De thuisclub trok in de slotfase alle registers open maar kwam niet verder dan een fraaie diagonale afstandskegel van Mohammad die rakelings voorlangs vloog. Het was het laatste wapenfeit van de thuisclub die zich hiermede in een wel heel moeilijke positie lijkt te hebben gemanoeuvreerd.

Scheidsrechter: Jorn Kuipers – Epe

Toeschouwers: 150

Scoreverloop: 63. Chefrino Eind 0-1

Cornerverhouding: 4 – 9

Opstelling Baronie: Michel van Butselaar, Bram Umar, Aart Veldhof (av), David Vermeulen (75. Max Denisov), Timo Townsend, Mark Schuit (62. Steven Edwards), Noël de Graauw, Jawad al Morabit (87. geel), Jens Wirix, Jurik Zimmerman (62. Yassine Mejres), Moustafa Mohammad.