Sponsor van de maand februari

In deze rubriek brengen wij maandelijks een van onze sponsors voor het voetlicht. De maand februari staat in het teken van 11 Teamsports. Wij informeren u graag over wat deze sponsor voor onze leden en overige stakeholders kan betekenen. Tevens proberen wij aan de hand van een tiental vragen een beeld te schetsen over de persoon of personen die achter het bedrijf schuilgaan. Wij spraken met Teamwear Manager Erwin Westerink.

1. De geschiedenis:
In 1988 is Walter van den Belt zijn eerste multi-category sportwinkel begonnen (Sportshop Van den Belt). Als pioneer heeft hij al in 2006 zijn winkel omgevormd tot een voetbalspeciaalzaak. Het begin van 100% Voetbal was een feit. In die periode is hij ook begonnen deze formule als franchise concept in de Benelux aan te bieden. Ook daarmee was het bedrijf de markt ver voor. Met deze internationale uitbreiding was de verandering van naam naar 100% Football noodzakelijk. Recentelijk (april 2021) is 100% Football overgenomen door 11teamsports. Daarmee is de grootste Teamwear & voetbal specialist van Europa is samengegaan met de eerste voetbal specialist in Nederland. 11teamsports is dus geen nieuwkomer op de markt. Met bijna 35 jaar ervaring en een uitgebreid netwerk van clubs & leveranciers is 11teamsports de belangrijkste Teamwear & voetbalspecialist van Europa.

2. Wat is er zo leuk aan jouw werk?
Wat mij betreft is het werken in de sport iets wat ik altijd al leuk heb gevonden, de diversiteit aan mensen die je ontmoet en in mijn geval is dat door hele Benelux, vind ik heel interessant. Ik ben op mijn 20e begonnen in een lokale sportzaak in de verkoop maar vond het samen werken met de lokale sportverenigingen al gauw één van de leukere activiteiten. Inmiddels ben ik 52 jaar en heb ik de kans gehad om door te groeien in mijn functies. Ruim 30 jaar ervaring in de sportbranche, manager geweest van diverse grote sport megastores door het hele land en inmiddels 5 jaar werkzaam bij 11teamsports als eindverantwoordelijke van de teamwear bussiness. (het aangaan van samenwerkingen met sportverenigingen, scholen en bedrijven).

3. Hoe ziet een normale werkdag er voor jou uit?
Mijn werkdag start om 8 uur, waarbij ik gemiddeld eerst 50 nieuwe e-mails moet verwerken met vele vragen, offertes en bestellingen van onze partners en klanten. Daarna alle bestellingen plaatsen bij onze leveranciers of uit onze eigen voorraden halen. Dit moet dan allemaal verwerkt worden naar verkooporders in onze administratie. De dagelijks binnenkomst van goederen monitoren en overleg met onze logistieke afdeling en printafdeling voor het bedrukken van de kleding. Tussendoor nog gesprekken voeren met mijn directie of de diverse agenten die voor actief zijn door het hele land. Dan is het al gauw een uur of 16 en ga ik meestal naar huis om eten te koken voor mijn gezin want mijn vrouw is later thuis uit haar werk. Mijn werk houdt niet op om 16 uur maar gaat vaak nog s ’avonds of in de weekenden door.

4. Wat betekent voetbal voor het bedrijf?
Voetbal is het anker van ons bedrijf maar door de overname van 11teamsports hebben wij er een enorm bereik bij gekregen met o.a. een grote running, lifestyle en fitness tak.

5. Hoe lang is 11teamsports al sponsor van Baronie?
Wij zijn inmiddels 2 jaar sponsor bij Baronie waarbij wij vooral trainingskleding en materialen leveren aan de club.

6. Op welke wijze doet het bedrijf aan sponsoring?
Wij sponsoren als bedrijf zowel particuliere sporters als bedrijven, scholen en verenigingen in de vorm van goederen. Daarnaast proberen wij ook altijd iets te betekenen voor mensen die het wat lastiger hebben. Vaak geven wij oude sportkleding en voetbalschoenen aan de mensen in Suriname en de Nederlandse Antillen.

7. Waarom sponsort men Baronie?
Baronie is natuurlijk een amateurclub met een landelijke uitstraling hetgeen dus precies past bij onze ambities en waarmee wij graag geassocieerd willen worden.

8. Kun je zelf nog sportieve prestaties overleggen?
Ik heb in mijn jeugd vooral gevoetbald maar ook jaren de vechtsport Tae Kwondo beoefend.

9. Hoe ziet jouw dagelijkse leven er uit buiten het werk?
Mijn gezinsleven staat bij mij wel voorop, ik heb een vrouw, 3 kinderen van 25, 23 en 20 jaar en een hond. Wij gaan graag weg met onze hond en houden van wintersport.

10. Wat vind je van de huidige prestaties van Baronie?
Gezien de huidige stand blijkt het best lastig dit seizoen maar we blijven uiteraard positief en houden vertrouwen in handhaving in de Derde Divisie Zondag.