Baronie en Dongen in evenwicht na matte derby

Door Frans Mertens

Dat er gisterenmiddag veel op het spel stond werd al heel snel duidelijk. Beide ploegen opereerden met name in de eerste helft met de nodige voorzichtigheid wat het spelbeeld natuurlijk niet echt ten goede kwam. Er gebeurde in die eerste helft dan ook weinig opwindends voor de toeschouwers. De thuisclub begon nog wel met een flitsende aanval waaruit Sander Wirix de voorzet van Zimmerman bijna verzilverde. Enkele minuten later deed ook Dongen van zich spreken via een vrije trap van Martens. Baroniedoelman van Butselaar moest gestrekt naar de hoek om redding te brengen. Dat waren eigenlijk meteen de enige echte wapenfeiten uit het eerste bedrijf. Baronie had weliswaar het meeste balbezit maar was niet in staat om hier voordeel uit te behalen. De beste kans was zelfs nog voor de gasten toen de inkomende Bastmeijer een voorzet van de razendsnelle Sesay op een haar na miste. In het laatste kwartier kwam Dongen wat meer uit de schulp maar wist aanvallend toch geen echte vuist te maken. Pal voor de thee werd de thuisclub toch nog even gevaarlijk. Het vliegende schot van Mejres zeilde echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Na rust was er voor de toeschouwers iets meer te beleven zonder dat het niveau nu echt omhoog ging. De eerste kans was voor de thuisclub toen De Graauw de bal goed teruglegde op de inkomende Mejres die echter ongecontroleerd over schoot. Dongen antwoordde meteen met een gemiste kans voor Kamaci die door Scheerlink in positie werd gemanoeuvreerd. Op het moment dat Dongen het initiatief wat meer naar zich toe trok viel het doelpunt echter aan de andere kant. Een vrije trap van De Graauw werd op waarde geschat door El Morabit die geheel vrij knap raak knikte 1-0. Wie had gedacht dat de groenwitten direct zouden doordrukken kwam echter bedrogen uit. Dongen moest noodgedwongen in de achtervolging en drong de thuisclub achteruit. Daardoor kwam er echter wel ruimte voor Zimmerman die zijn harde schot knap gepareerd zag worden door Dongendoelman Sprangers. Nadat Veldhof nog gevaarlijk was geweest met een kopbal die op het net boven Sprangers belandde was ook Dongen gevaarlijk. Bastmeijer zag zijn kopbal rakelings naast het Bredase doel gaan. Het bleek voor de thuisclub echter uitstel van executie. Baroniedoelman van Butselaar verwerkte een Dongense inzet maar half waarna er zich een chaotische situatie voor het Bredase doel afspeelde. Scheidsrechter Te Kloeze had inmiddels hands van Kankam geconstateerd waarna de bal op de stip belandde. Kamaci zorgde vervolgens via de vuisten van Van Butselaar voor de verdiende gelijkmaker 1-1. In de slotfase mocht Baronie nog van geluk spreken dat het niet meer averij opliep. Zimmerman kon de doorgebroken invaller Saez alleen nog op onreglementaire wijze stuiten en kwam er met slechts een gele kaart nog genadig af. De uitslag was uiteindelijk terecht maar toch overheerste bij de Baronnen na de wedstrijd de teleurstelling over die late gelijkmaker welke tenslotte 2 verliespunten opleverde. Met de moeilijke uitwedstrijd volgende week tegen Gvv Unitas in het vooruitzicht is dat natuurlijk ook een regelrechte tegenvaller.

Ruststand: 0-0 Eindstand: 1-1

Toeschouwers: 500

Scheidsrechter: Jorn te Kloeze – Haarlem

Cornerverhouding: 7-1

Scoreverloop: 66. Jawad el Morabit 1-0, 88. Fatih Kamaci 1-1 (penalty)

Opstelling Baronie: Michel van Butselaar, Bram Umar, Aart Veldhof, Jamie Kankam (87. geel), Timo Townsend, Sander Wirix, Jawad el Morabit, Noël de Graauw (84. Omar el Kaddouri), Jens Wirix, Yassine Mejres (62. Mark Schuit), Jurik Zimmerman (90+2 geel)

Man of the match: Aart Veldhof