Word bloeddonor en red levens!

Als voetballer maak je tijdens elke training en wedstrijd volop gebruik van je spieren. Elke speler heeft ook wel eens last van zijn/haar spieren. Een beetje spierpijn na een intensieve training of wedstrijd of een kleine verrekking na een tackle of goede actie.

Maar wat als… je spieren niet doen wat je wilt?

Spieren voor Spieren heeft de handen ineengeslagen met Sanquin Bloedvoorziening voor een gezamenlijke actie in de maand november waarin sportclubs helpen met het vinden van nieuwe bloeddonors. Tijdens deze actie ontvangt Spieren voor Spieren voor elke nieuw bloeddonor automatisch een donatie om het leven van kinderen met een spierziekte te verbeteren.

Uiteraard nemen wij als V.V.Baronie deel aan deze actie. Waar zijn wij zonder spieren? Bovendien maakt onze club kans op leuke prijzen, waaronder een clinic van oud-topvoetballer Ron Vlaar! Dus nóg meer reden om je nu aan te melden als bloeddonor.

Wist jij dat in Nederland 1 op de 4 mensen ooit bloed of plasma nodig heeft? Bijvoorbeeld na een ernstig ongeluk, bij de behandeling van kanker of voor medicijnen.

Met jouw bloed kun je levens redden! Als bloeddonor heb je een enorme impact op het leven van talloze patiënten, met slechts een uurtje van je tijd per donatie.

Vrouwen worden maximaal 3 keer per jaar opgeroepen, mannen maximaal 5 keer. Misschien heb je er nooit aan gedacht, of is het je simpelweg nooit gevraagd. Daarom vragen we het je nu, want iedereen kan een held zijn: meld je aan als bloeddonor!

Wil jij ook een held zijn?Meld je aan als bloeddonor!

Sluit je in 3 stappen aan bij de bloeddonor community:
1. Meld je hier online aan als bloeddonor
2. Je krijgt een medische check op locatie en datum naar keuze
3. Als uit de test blijkt dat je bloed kunt geven, ben je officieel donor. Je ontvangt een oproep voor je eerste donatie.

  • – Zodra jouw bloed nodig is, ontvang je een oproep.
  • – Hoe vaak je wordt opgeroepen, hangt af van je bloedgroep en de vraag vanuit ziekenhuizen.
  • – In Nederland heeft 1 op de 4 mensen ooit bloed of plasma nodig, en dat terwijl maar 2% bloed geeft.
  • – Met 1 bloeddonatie, waarvoor je een kwartiertje in de stoel zit, red je wel 3 levens.
  • – Voordat je gaat doneren krijg je eerst een medische keuring. Gelijk een gratis gezondheidscheck dus!
  • – Maak jezelf gelukkig. Iets goeds doen voor een ander geeft jou een blij gevoel. – Na afloop eet en drink je iets in het donorcafé. Met een uurtje sta je weer buiten.

In Nederland is Sanquin verantwoordelijk voor voldoende donorbloed- en plasma. Zo worden levens van patiënten gered én verbetert. Alles voor een betere gezondheid van onze dierbaren. Dat kunnen we alleen samen met onze donors. En daarom vragen we jou: help ons.

Spieren voor Spieren gaat tot het uiterste om spierziekten bij kinderen te verslaan. Maar het duurt vaak nog te lang voor er een diagnose is en voordat ze profijt hebben van nieuwe behandelingen. Kinderen met een spierziekte kunnen niet wachten. Elke dag met een spierziekte is er een te veel. Samen kunnen wij onze gezonde spieren gebruiken om nieuwe bloeddonors te vinden en tijdens deze actie ook geld inzamelen voor zieke spieren. Zo komt genezing voor kinderen met een spierziekte sneller dichterbij.