TOGB profiteert van mentale dip bij onherkenbaar Baronie

Door Frans Mertens

Baronie was vanmiddag met de beste bedoelingen naar Berkel en Rodenrijs getogen om eindelijk weer eens het zoet der overwinning te mogen proeven. Dat voornemen kon echter al na precies 23 seconden de prullenbak in toen Azarolali de bal volkomen ongehinderd breed kon leggen op Slierendrecht die dankbaar profiteerde 1-0. Het was diezelfde Slierendrecht die niet veel later ook nog eens knalhard de buitenkant van de paal teisterde. Na dat zwakke begin leek Baronie zich langzamerhand iets te herstellen en ging de wedstrijd lange tijd gelijk op. Nadat Zimmerman eerder na een dieptepass van De Graauw alleen voor doelman Moreno Zwarteveld verzuimde om de gelijkmaker aan te tekenen kwamen de bezoekers alsnog langszij. Zimmerman werd binnen het vijandelijke strafschopgebied onhandig neergelegd waarna De Graauw de toegekende strafschop onberispelijk binnen schoot 1-1. Erg lang konden de bezoekers daar echter niet op teren. Baroniedoelman van Butselaar had eerder al reddend moeten optreden bij een kopbal van Azarolali maar was even later wel kansloos na een wandeling door de Bredase verdediging van Slierendrecht die zijn ploeg opnieuw op voorsprong schoot 2-1. Amper van de schrik bekomen lag de bal voor de derde keer in het Bredase net. De Winter vond zijn medeaanvaller Azarolali die opnieuw geen strobreed in de weg werd gelegd om de 3-1 aan te tekenen. Hierna was de Bredase ineenstorting compleet en mocht men zich gelukkig prijzen dat de thuisclub wel erg slordig met de kansen omging.

De tweede helft had ook net zo goed schriftelijk kunnen worden afgewerkt. TOGB beperkte zich tot het consolideren van de voorsprong waarvoor men zich eigenlijk nog amper hoefde in te spannen. Baronie had het hoofd al lang moedeloos in de schoot gelegd en slaagde er nog amper in om gevaarlijk te worden. Slechts een keer kwam Jens Wirix in kansrijke positie maar in plaats van de bal breed te leggen op de vrijstaande invaller Tjien-Fooh koos hij voor een schot dat hoog over ging. Het enige werk dat TOGB-doelman Moreno Zwarteveld in de tweede helft mocht opknappen was een schot van Tjien-Fooh dat echter voldoende kracht miste om hem te verontrusten. Een kleine 10 minuten voor tijd was het invaller Steerneman die van even buit het strafschopgebied de bal fraai in de verre kruising liet vallen 4-1. Het was meteen de eindstand waarmee Baronie niet eens ontevreden mocht zijn omdat Van Butselaar zijn ploeg nog een aantal keren voor een grotere achterstand wist te behoeden.

Met deze nieuwe nederlaag is Baronie inmiddels afgezakt naar de voorlaatste plaats op de ranglijst en moet het technisch duo Van Galen en Siner zich nu toch langzamerhand ongerust gaan maken. Vooral de soms deplorabele toestand van de Bredase verdediging, anders meestal een uiterst betrouwbaar blok vormend, moet hen zorgen baren. Vanmiddag was er verder echter nauwelijks iemand die zich aan de malaise wist te onttrekken. Het is nu dan ook wel duidelijk dat de mentale weerbaarheid van de ploeg een behoorlijke deuk heeft opgelopen. Wil men echter niet verder afglijden dan zal Baronie zich nu toch echt op moeten gaan richten om niet in serieuze degradatiezorgen verzeild te raken. De ploeg is volgend weekend vrij en heeft nu 2 weken om haar wonden te likken om in de eerstvolgende wedstrijd tegen VVSB er echt te kunnen staan.

Toeschouwers: 250

Scheidsrechter: Mitchel Krop – Alkmaar

Ruststand: 3-1 Eindstand: 4-1
Cornerverhouding: 7-1

Scoreverloop: 1. Anthony Slierendrecht 1-0, 26. Noël de Graauw 1-1, 34. Anthony Slierendrecht 2-1, 36. Talib Azarolali 3-1, 79. Guus Steerneman 4-1

Opstelling Baronie: Michel van Butselaar, Bram Umar (66. Anouar Moukouh), Jamie Kankam (av), David Vermeulen, Sander Wirix, Noël de Graauw, Jawad El Morabit (60. Timo Townsend), Jens Wirix (78. Mark Schuit), Jurik Zimmerman (90. geel), Moustafa Mohammad, Yassine Mejres (60. Jason Tjien-Fooh)