Moustafa Mohammad, ‘Mus’, is terug van Down Under

En plotseling was hij daar opeens. Sommige toeschouwers bij de donderdagavondtraining knipperden even met de ogen. “Is dat…? Nee, dat kan toch niet?…Hij zou toch pas in september…” Maar ze hadden het goed gezien. De eeuwige vrolijkheid op diens gezicht liet er ook geen twijfel over bestaan. Het weerzien deed me even denken aan Kate Bush: “He’s here again, the man with the child in his eyes...

Op donderdag, heel vroeg in de ochtend, landde Mus op Nederlandse bodem en na een reis van ruim dertig uur stond hij dus ook gewoon op het trainingsveld donderdagavond. Mus vertrok in januari voor een Australisch voetbalavontuur bij Weston Workers Bears en zou in september pas weer bij de selectie van Baronie aansluiten. Het mislopen van de play offs met zijn club daar deed hem besluiten eerder terug te vliegen.

Op het moment van schrijven zijn we in afwachting van een bevestiging van de KNVB dat hij met onmiddellijke ingang weer speelgerechtigd is voor de Baronnen. Hoe dan ook zijn we met z’n allen natuurlijk zeer verheugd dat Mus weer terug is. Welcome home mate!