Sponsor van de maand

Door Frans Mertens

In deze rubriek brengen wij maandelijks een van onze sponsors voor het voetlicht. De maand september staat in het teken vanaccountenzbreda. Wij informeren u graag over wat deze sponsor voor onze leden en overige stakeholders kan betekenen. Tevens proberen wij aan de hand van een tiental vragen een beeld te schetsen over de persoon of personen die achter het bedrijf schuilgaan. Wij spraken met Patrick Nuijten, een van de huidige vier vennoten die de dagelijkse leiding in handen hebben.

1. De geschiedenis:
Het bedrijf werd in 1951 opgericht door Frans van der Kolk (verzekeraar) en Koos van der Sande (accountant). Een paar jaar later is Frans zelfstandig verder gegaan met het verzekeringskantoor en ging Koos een nieuwe samenwerking aan met Jan Bossers. Na de toetreding van Ad van Beijsterveldt (fiscalist) heeft het kantoor jarenlang SBB geheten. Patrick mocht in 1996 stage komen lopen bij SBB. Toen hij in 1998 afstudeerde, was het van beide kanten dermate goed bevallen dat hij er in vaste dienst kon treden. Na de uittreding van respectievelijk Koos van der Sande en Jan Bossers werd een samenwerking aangegaan met Braat Accountants uit Roosendaal en beide kantoren gingen samen verder onder de BNR Groep. Op 1 januari 2006 besloten vennoten Ad van Beijsterveldt en Albert Rommers om uit de BNR Groep te stappen en verder te gaan als accountenz, met sinds 1-1-2009 te toevoeging ‘breda’. Interessant is daarbij hoe de huidige naam van het bedrijf tot stand is gekomen. Het bedrijf onderscheidt zich graag door multifunctionaliteit tot achter de komma en laat dat als zodanig in de bedrijfsnaam tot uitdrukking komen. In de loop der jaren groeide het bedrijf als financiële en fiscale partner uit tot een professionele en op en top gespecialiseerde organisatie. Inmiddels zwaaien naast Patrick (Accountant) ook Marcel Aarts (Relatiebeheerder), Marcel de Bree (Belastingadviseur) en Bart van Gestel (Accountant) de scepter in het bedrijf met 20 werknemers gevestigd in een fraai kantoor aan de Dorstseweg 14a in Bavel.

2. Wat is er zo leuk aan jouw werk?
Patrick haalt heel veel voldoening uit het dagelijks contact met zijn klanten, met wie hij zinvolle zaken tot een goed einde weet te brengen. Ook zijn gevoel voor cijfers komt daarmee tot optimale ontplooiing.

3. Hoe ziet een normale werkdag er voor jou uit?
Een vijfdaagse werkweek van acht tot vijf is voor hem een uitzondering. Vooral in de eerste 5 maanden van het jaar is hij druk met de jaarafsluitingen en heeft hij te maken met het halen van de door overheid en bankinstellingen gestelde deadlines. Gedurende die periode wil het nogal eens voorkomen dat een werkweek van maandagochtend tot zaterdagavond duurt.

4. Wat betekent voetbal voor het bedrijf?
Op het bedrijf zijn naast gepassioneerde voetballiefhebbers ook wielerliefhebbers werkzaam, al zijn die veelal passief. Naast vv Baronie sponsort accountenz, breda ook de lokale voetbalvereniging Bavel. Zelf heeft Patrick meer op met Baronie mede omdat hij er zelf ooit heeft gevoetbald en ook zijn kinderen er nog actief zijn.

5. Hoe lang is accountenz, breda al sponsor van Baronie?
Het bedrijf is sponsor sinds 2021 en begint nu dus aan het tweede jaar.

6. Op welke wijze doet accountenz, breda aan sponsoring?
Het bedrijf is boardingsponsor bij vv Bavel en lid van de Businessclub van vv Baronie. Bij Baronie vervult men tevens een adviserende rol in de financiële commissie.

7. Waarom sponsort accountenz, breda Baronie?
De voornaamste reden is Patricks nauwe band met onze vereniging. De opzet van een nieuwe businessclub was hierbij echter doorslaggevend en biedt accountenz, breda de gelegenheid om zijn netwerk te vergroten.

8. Kun je als partner zelf nog sportieve prestaties overleggen?
Patrick was (met tussendoor een lange pauze) van zijn zesde tot en met achtendertigste levensjaar actief lid van Baronie. Als jeugdspeler van de E-en D-selectie bracht hij het zelfs tot het Bredase elftal. Erg ambitieus bleek hij echter niet, gezien het feit dat hij zich ook graag bezig hield met andere sporten zoals badminton, squash, basketbal en zaalvoetbal. Nadat hij in 2005 bij Baronie was teruggekeerd om in een veteranenelftal te gaan spelen, maakte in 2010 een kruisbandblessure vervolgens een definitief einde aan zijn actieve voetbalcarrière.

9. Hoe ziet jouw dagelijkse leven er uit buiten het werk?
In zijn weinige vrije tijd maakt hij in het weekend graag tijd vrij voor zijn bij Baronie in de jeugd voetballende kinderen Rick (14 jaar en scheidsrechter in opleiding) en Angelica (18 jaar). In zijn rol als trainer/coach vertoeft hij daarom veelal op Sportpark De Blauwe Kei. Daarnaast is hij een uitbundige carnavalsliefhebber, maar mag hij ook graag thuis op de bank liggen om een film te kijken.

10. Wat vind je van de huidige prestaties van Baronie?
Patrick heeft heel veel bewondering voor de terugkeer van Baronie op het hoogste amateurniveau. Zeker na de moeilijke periode die de vereniging enkele jaren geleden doormaakte, waarbij het op de rand van een faillissement verkeerde. Een teken dus dat het bestuur heel goed bezig is. Handhaving in de derde divisie is voor dit seizoen een voorzichtige maar realistische doelstelling, met accountenz, breda gesproken tot achter de komma.