Code Oranje start (semi-)professionele voetbalopleiding op complex vv Baronie

Naast de basisopleiding CODE O1, gebaseerd op ‘gelijke kansen’ voor alle kinderen van alle leeftijden, wordt het vanaf het seizoen 2020-2021 mogelijk om als jeugdspeler een opleiding te volgen die uniek is binnen het amateurvoetbal in Nederland. CODE 02 neemt een aanvang! En dat allemaal op onze eigen Blauwe Kei.
Zelfs menig betaald voetbalorganisatie kan kwalitatief niet realiseren wat Code Oranje in nauwe samenwerking met vv Baronie momenteel aanbiedt. De visie van Code Oranje is kraakhelder, te weten: het creëren van een professionele leeromgeving waarbinnen kinderen in hun normale sociale hoedanigheid kunnen blijven sporten, nooit kunnen ‘afvallen’ en waarbij het belang van het kind centraal staat.
De CODE O2-opleiding van Code Oranje biedt jeugdspelers vanaf 11 jaar een kans om ieder op hun eigen niveau deel te nemen. Maar er wordt wel iets verwacht van de deelnemers, namelijk een flinke dosis motivatie en inzet. Ook buiten de vereniging Baronie en Breda zullen meisjes en jongens aangespoord worden om deel te nemen aan het programma CODE 02 van Code Oranje.
Code Oranje geeft daarnaast mogelijkheden aan jeugdspelers die de absolute top willen halen. Op allerlei gebieden – persoonlijke ontwikkeling en begeleiding daarin, maar ook bijvoorbeeld studiebegeleiding – wil Code Oranje deze talenten ondersteunen. Code Oranje en Baronie staan voor kwaliteit. Wij zullen altijd kijken, monitoren, waar iemands plafond ligt. Een speler die uitvalt bij een BVO zullen we beoordelen of hij geschikt is om ooit Baronie 1 te halen of dat hij het misschien toch nog hogerop moet zoeken. Kortom, Code Oranje heeft Baronie omarmd en andersom. Samen gaan we het Bredase voetbaltalent de goede weg wijzen.

Ischa Immers, Code Oranje/Hoofd Jeugdopleiding vv Baronie

“Wij zijn erg blij dat Code Oranje na zijn eerste succesvolle jaar doorgaat op de velden van Baronie. Het is leuk om te zien dat er zoveel enthousiaste kinderen uit Breda zich iedere middag inzetten om het beste uit zichzelf naar boven te halen en met plezier samen voetballen. Wij geloven dat de samenwerking met Code Oranje het opleidingsniveau van het voetbal in de regio Breda een enorme kwaliteitsimpuls gaat geven.”
-Anja Frijters, vv Baronie, bestuurslid Jeugdzaken-