Sterk Udi’19 houdt gelijke tred met Baronie

Door Frans Mertens

Een lekker zonnetje en een goede grasmat waren de ideale omstandigheden om het publiek een enerverende wedstrijd voor te schotelen. Een wedstrijd die alle kanten op kon en daarmee bol stond van de spanning om van begin tot eind te boeien. Natuurlijk werden er op dit niveau van beide kanten de nodige fouten gemaakt, maar juist daarom werd het een uiterst aantrekkelijke wedstrijd. Beide ploegen lieten bij fasen zien goed te kunnen voetballen waarmee het eindresultaat onvoorspelbaar werd. De thuisclub had vorige week bij Orion een wanprestatie geleverd en was vastbesloten om zich hiervoor tegen de koploper te revancheren temeer omdat het nog altijd kansrijk was in de tweede periode. Voor de bezoekers gold na de onnodige nederlaag tegen Nuenen precies hetzelfde. Baronie werd het eerst gevaarlijk toen na een corner van De Graauw een kopbal van Vermeulen door Van de Broek van de lijn moest worden gehaald. Een fraaie aanval via de Graauw en Jens Wirix leverde even later niet meer op dan een corner. Ook de thuisclub liet zich echter niet onbetuigd. Baroniedoelman Van Butselaar weifelde even om zijn heiligdom te verlaten bij een dieptepass op Smits die echter de paal trof. Baronie was gewaarschuwd en antwoordde op de enig juiste manier. Een fraaie aanval via Mejres en Umar belandde op het hoofd van De Graauw die zijn inzet echter in eerste instantie zag worden gekeerd door Udi’19-doelman Vos. De rebound was echter voor diezelfde De Graauw die van dichtbij alsnog doel trof 0-1. Niet veel later was Jens Wirix op aangeven van broer Sander met een kopbal dicht bij de tweede treffer maar doelman Vos liet zich niet opnieuw verrassen. De thuisclub toonde aan zeker niet de mindere van de koploper te zijn maar bleek niet altijd even effectief. Vlak voor de thee kwam Mejres na een dieptepass van Vermeulen in kansrijke positie maar doelman Vos verliet tijdig zijn heiligdom om de bal te onderscheppen.

Ook na de rust bleef de wedstrijd boeiend. Er waren kansen over en weer. Uitblinker Van Schoonhoven van de gastheren dwong Baroniedoelman Van Butselaar tot een redding waarna ook Vos aan de andere kant bij een corner van De Graauw moest ingrijpen. Ook Cuppen was voor de thuisclub gevaarlijk in de omschakeling na onnodig balverlies van Mejres, maar zijn inzet was te zwak om Van Butselaar te verontrusten. Niet veel later was het alle hands aan dek voor de thuisclub. Knap doorzetten van Sander Wirix bracht Mejres in stelling die echter op doelman Vos stuitte. De wedstrijd golfde vervolgens op en neer. Toonen dwong Van Butselaar via de paal eerst tot het weggeven van een corner waarna zijn volgende redding op een inzet van Cuppen alsnog in de rebound door Van Schoonhoven tot de gelijkmaker werd gepromoveerd 1-1. De thuisclub rook duidelijk bloed en ging vervolgens vol voor de winst. Baronietrainer Van Poelje onderkende het gevaar en probeerde met twee wissels het tij voor zijn aangeslagen ploeg te keren. In die fase mochten de Baronnen haar doelman dankbaar zijn dat er geen tweede treffer volgde. Zijn reacties op een afstandsschot van Udi’19-aanvoerder Koca en een kopbal van Van Schoonhoven oogstten alom bewondering. Tussendoor was ook Baronie dicht bij een treffer maar Mejres miste het overzicht terwijl invaller Tjien-Fooh in geheel vrije positie zijn te slappe inzet door Vos zag worden gekeerd. In de hectische slotfase die volgde was het opnieuw doelman Van Butselaar die een kopbal van Van Schoonhoven op fraaie wijze onschadelijk wist te maken waarmee hij een nederlaag voor zijn ploeg wist te voorkomen. Met het uiteindelijke resultaat konden beide ploegen na een spannende strijd niettemin vrede hebben. Naast Van Butselaar mag ook het uitstekende spel van aanvoerder Kankam absoluut niet onvermeld blijven. Met het gelijke spel van de enig overgebleven concurrent OJC Rosmalen bij Moerse Boys heeft Baronie met nog 3 wedstrijden te gaan nog slechts 1 punt nodig om de titel te grijpen en daarmee de begeerde promotie naar de Derde Divisie. Omdat Baronie nu twee speeldagen vrij is en pas op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) bij Silvolde aan moet treden kan het in de praktijk zelfs zo zijn dat de groenwitten bij het eerstvolgende puntenverlies van OJC de kampioensvlag zelfs zonder zelf te spelen kunnen hijsen. Het mag en kan dus eigenlijk niet meer misgaan!

Scheidsrechter: Johan Jensch – Almere

Toeschouwers: 250

Ruststand: 0-1 Eindstand: 1-1

Cornerverhouding: 5 – 5

Scoreverloop: 21. Noël de Graauw 0-1, 64. Jeroen van Schoonhoven 1-1

Opstelling Baronie: Michel van Butselaar, Bram Umar (71. Wouter Prent), Jamie Kankam (av.), David Vermeulen, Sander Wirix (71. Jason Tjien-Fooh ), Aart Veldhof, Jawad el Morabit, Noël de Graauw, Bob Melis (62. Jorik Mijnhijmer), Jens Wirix, Yassine Mejres (90. Tommy van Butselaar)