Superieur Baronie te sterk voor RKZVC

Door Frans Mertens

Getriggerd door een teleurstellend gelijkspel in de wedstrijd tegen Moerse Boys trok Baronie van meet af aan fel van leer. De ploeg wilde zich niet voor een tweede keer laten verrassen door een ploeg uit de onderste regionen. Zonder de geschorste spelmaker De Graauw, maar met Mijnhijmer weer in de gelederen, domineerde Baronie de wedstrijd van begin tot eind. Na een redding van doelman Penterman op een inzet van Jens Wirix en een schot van El Morabit, dat rakelings langs de verkeerde kant van de paal vloog, kwamen de Baronnen al snel op voorsprong. Goed voorbereidend werk van Mijnhijmer en Schuit bracht de bal bij Mejres die beheerst binnen knalde 0-1. Enkele minuten later was het na een fantastische aanval opnieuw prijs. Umar vond Schuit die fraai opende op Mijnhijmer die vervolgens de instormende Jens Wirix op zijn wenken bediende. Diens volley was fraai en doeltreffend 0-2. In de fase die volgde namen de bezoekers wat gas terug. Toch kwamen er nog twee momenten die bijna een derde treffer opleverden. Een afstandsschot van Schuit teisterde de lat, terwijl een poeier van de door Umar weggestuurde uitblinker Mejres, knap door doelman Penterman over de kruising werd getikt.

Ook na rust bleef het eenrichtingsverkeer op het Achterhoekse doel. Baroniedoelman van Butselaar kreeg in de voortdurend neervallende plensbuien nauwelijks iets te doen en moest zich daarom beperken tot het oprapen van terugspeelballen van zijn verdedigers. Ondanks de voortdurende Bredase druk wilde die derde treffer maar niet vallen. Dat was vooral te danken aan doelman Penterman die knap redding wist te brengen op inzetten van Jens Wirix en Mejres. Ook een regen van Bredase corners leidde maar niet tot een volgende treffer. Het uitblijven daarvan was eigenlijk het enige wat de gedreven spelende bezoekers kon worden verweten. Opvallend was verder ook het uitstekende spel van linksachter Prent die een foutloze wedstrijd speelde. Na het spelen van een aantal mindere wedstrijden was de opluchting na afloop bij spelers en staf dan ook groot. Het vertrouwen, voor zover verdwenen, was daarmee weer helemaal terug. De lol in de bus tijdens de lange nachtelijke terugreis kon dan ook niet op.

Toeschouwers: 150

Scheidsrechter: Douwe Pals – Emmen

Ruststand: 0-2 Eindstand: 0-2

Cornerverhouding: 1 – 14

Scoreverloop: 10. Yassine Mejres 0-1, 13. Jens Wirix 0-2

Opstelling Baronie: Michel van Butselaar, Bram Umar, Jamie Kankam (av.), David Vermeulen, Wouter Prent, Sander Wirix, Jawad el Morabit (86. Aart Veldhof), Jens Wirix, Mark Schuit (82. Jason Tjien-Fooh), Yassine Mejres, Jorik Mijnhijmer