Wilskrachtig Moerse Boys ontfutselt Baronie dure punten

Door Frans Mertens

Op een abominabele grasmat, waarop goed voetbal nagenoeg onmogelijk was, hield Moerse Boys de koploper verrassend van de overwinning af. Ondanks een gewenste vroege treffer bleek Baronie niet in staat om de definitieve beslissing te forceren. De in het zwart spelende groenwitten begonnen goed aan de wedstrijd. Na goed voorbereidend werk van Schuit kopte Mejres Baronie fraai op voorsprong 0-1. Die voorsprong werd echter al snel teniet gedaan. De Bredase verdediging gaf teveel ruimte aan de opstomende Cas van den Broek wiens voorzet door Goossens knap binnen werd gevolleerd 1-1. Baronie verloor daarna de controle en kwam goed weg bij een poging van Mol die zijn inzet rakelings voorlangs zag gaan. In de slotfase van de eerste helft werden de bakens weer enigszins verzet en kreeg Baronie kansen. Jens Wirix stuurde Tjien-Fooh weg die zijn harde schot met de voet gekeerd zag worden door Moerse Boys doelman Magielse. De grootste kans was echter voor Mejres nadat hij door De Graauw in kansrijke positie was gemanoeuvreerd. Zijn schot vond helaas niet de juiste richting en ging over het vijandelijke doel.

Vlak na de thee had Baronie al weer op voorsprong moeten komen. Umar bediende Mejres die zijn voet echter niet goed achter de bal wist te krijgen zodat doelman Magielse de bal nog net voor de lijn kon weggrabbelen. Maar ook de thuisclub was even later dicht bij een treffer toen uitblinker Cas van den Broek rakelings naast knalde. Toch was het alsnog Baronie dat opnieuw op voorsprong kwam. Goed doorzetten van Sander Wirix bracht de bal bij broertje Jens die vervolgens Mejres in stelling bracht om voor de 1-2 te zorgen. De thuisclub ging hierna met enorme strijdlust in de achtervolging maar leek Baronie niet echt in de problemen te kunnen brengen. Tot het moment kwam dat De Beer het hoofd van Goossens vond die uitermate fraai via de onderkant van de lat raak wist te knikken 2-2. Die fraaie gelijkmaker was voor Moerse Boys het sein om in de slotfase zelfs voor de volle winst te gaan. Er ontspon zich een meeslepend voetbalgevecht waarin het alle kanten op kon. Baronie werd teruggedrongen en doelman Van Butselaar moest aan de bak om een schot van Daan van den Broek over de lat te tikken. Maar ook De Graauw was aan de andere kant met een vrije trap dicht bij de winnende treffer. De grootste kans was echter voor de thuisclub. In de door arbiter Visser ruim bemeten blessuretijd stond Bart van den Broek plotseling volkomen vrij voor het Bredase doel. Zijn onbeheerste schot ging echter hoog over. Na het laatste fluitsignaal werd de thuisclub door het publiek terecht onthaald op een klaterend applaus voor de enorme strijdlust die de ploeg aan de dag had gelegd. Beide trainers waren na afloop ontevreden over het resultaat en vonden dat ze het meeste recht op de overwinning hadden. De neutrale toeschouwer zal eerder van oordeel zijn dat een gelijkspel uiteindelijk de meest logische uitslag was.
Met dit resultaat mag Baronie komende woensdag opnieuw op bezoek bij een degradatiekandidaat. Tegenstander RKZVC won echter verassend bij Orion en zal het de koploper opnieuw erg lastig kunnen gaan maken. Baronie zal zich geen nieuw puntenverlies kunnen permitteren om de koppositie te behouden en zal weer vol aan de bak moeten.

Toeschouwers: 400

Scheidsrechter: Tim Visser

Ruststand: 1-1 Eindstand: 2-2

Cornerverhouding: 6 – 7

Scoreverloop: 11. Yassine Mejres 0-1, 20. Pim Goossens 1-1, 56. Yassine Mejres 1-2, 82. Pim Goossens 2-2

Opstelling Baronie: Michel van Butselaar, Bram Umar, Jamie Kankam (av.), David Vermeulen, Sander Wirix, Jawad el Morabit (53. geel), Noël de Graauw (86. geel), Mark Schuit (73. Aart Veldhof), Jens Wirix, Yassine Mejres, Jason Tjien-Fooh (73. Tommy van Butselaar)