AWC veel sterker dan ranglijst aangeeft

Door Frans Mertens

De ontlading na de moeizame zege op Silvolde vorige week was natuurlijk prachtig. Maar met het binnenhalen van het periodekampioenschap mag Baronie absoluut nog niet achterover leunen. Rechtstreekse promotie naar de Derde Divisie blijft namelijk de belangrijkste doelstelling. Dat betekent dat de discipelen van trainer Jurriaan van Poelje nog steeds iedere wedstrijd met volle overtuiging voor de winst zullen moeten gaan. Het vertrouwen dat inmiddels is opgedaan moet daarbij de juiste stimulans zijn om die doelstelling ook daadwerkelijk te realiseren.
Om te beginnen met de wedstrijd tegen het Gelderse AWC, dat op de ranglijst weliswaar slechts op een elfde plaats bivakkeert, maar een beslist niet te onderschatten tegenstander is. Vorige week versloegen de Wijchenaren in eigen huis het hoger geklasseerde Orion met 3-1. Eerder in het seizoen werd ook subtopper Udi’19 met een 2-1 nederlaag terug naar huis gestuurd. De ploeg van trainer Camiel Jager beschikt met spelers als Youri Hubers, Safa Kizir (6 goals), vrije trapspecialist Daan Pauwels (5 goals) en Jorn Reuvers (6 goals) dan ook over voldoende kwaliteit om zich in de subtop van de Hoofdklasse B te nestelen.

Van Poelje is zich daar ook terdege van bewust. Strijden tegen de koploper geeft een tegenstander vaak al extra motivatie. Bovendien zal de 8-0 nederlaag in het afgebroken vorige seizoen nog vers bij de Wijchenaren in het geheugen liggen. AWC zal zich beslist voor die vernedering willen revancheren en Baronie daarom met extra opgestroopte mouwen tegemoet treden. Goed voetbal valt bovendien niet echt te verwachten gezien de deplorabele conditie van het natuur grasveld. Baronie mag dan ook op een warme ontvangst rekenen.

De wedstrijd op Sportpark De Wijchert in Wijchen wordt zondag geleid door arbiter Bjorn Kuiper die wordt geassisteerd door de heren Murat Yanat en Robin Rozema. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur.