Baronie en Udi’19 houden elkaar in evenwicht

Door Frans Mertens

Sinds coronaperikelen de gemoederen overstijgen is het spelen van een voetbalwedstrijd zonder publiek vanzelfsprekend ondergeschikt. Niettemin maakten Baronie en Udi’19 er in een troosteloze ambiance een alleszins aantrekkelijke wedstrijd van. Na de eerste van weerszijden inleidende voorzichtige schermutselingen was de eerste kans voor de bezoekers. Een voorzet van Udi’19 routinier Roald van Hout belandde na ruim tien minuten op het voorhoofd van Kraan. De bij de tweede paal in geheel vrije positie staande aanvaller knikte echter naast het Bredase doel. Het was een waarschuwing die door de thuisclub meteen ter harte werd genomen. Nauwelijks enige minuten later was het Tjien Fooh die met een prachtige diagonale crosspass de opstomende verdediger Umar vond. Die behield het overzicht door Mohammad in stelling te brengen die met links knap de verre hoek vond om zijn ploeg daarmee aan de leiding te helpen 1-0. De groenwitten speelden in die fase een prima partij en leken de tegenstander vervolgens op te gaan vreten. Jens Wirix en tot 2 keer toe Mijnhijmer dachten de voorsprong verder te gaan uitbreiden, maar zagen hun pogingen rakelings naast gaan of gepareerd door Udi-doelman Vos. Die tijdelijke superioriteit werd door de thuisclub echter niet te gelde gemaakt. De ploeg verviel steeds meer in nonchalance en gemakzucht. Dat resulteerde uiteindelijk in een verrassende gelijkmaker. Van Schoonhoven zag zijn compagnon Chraou bij de tweede paal vrij staan en schilderde zijn voorzet precies op diens kopgrage hoofd 1-1. Baronie moest even van de schrik bekomen maar kwam voor de pauze niet verder meer dan een inzet van Mohammad die door de Udense doelman onschadelijk werd gemaakt.

Na de pauze verwierf de thuisclub opnieuw een duidelijk overwicht. Maar de bezoekers bleven compact spelen waarmee de ruimtes voor Baronie uitermate klein bleven. De groenwitten verzuimden vervolgens het tempo op te voeren en wat meer afwisseling te brengen in de aanvalsopzet waardoor Udi’’19 nauwelijks echt in de problemen kwam. De Baronnen kwamen zelfs goed weg toen Kankam in het strafschopgebied de bal van dichtbij tegen zijn onderarm zag worden aangeschoten. De in de geest van de wedstrijd uitstekend fluitende arbiter Van Leeuwen zag er echter geen strafschop in. Niettemin kwam Baronie na een kwartier opnieuw aan de leiding. Mohammad legde de bal op het hoofd van Mijnhijmer die fraai teruglegde op de instormende Umar die vervolgens beheerst voor de 2-1 zorgde. Baronie verzuimde vervolgens door te drukken waarna de bezoekers op jacht gingen naar de gelijkmaker. De druk op het Bredase doel werd weliswaar groter, maar leidde niet echt tot Udense kansen. Slechts een kopbal van Chraou leek doel te treffen, maar Van Butselaar dook de bal ten koste van een corner fraai uit de benedenhoek. De groenwitten leken het Udense slotoffensief te gaan weerstaan totdat vlak voor tijd de verder overigens prima spelende El Morabit een geheel onnodige overtreding beging. De door Van Lankveld genomen vrije trap belandde op het kopgrage hoofd van de meegekomen verdediger Tieben die de bal onhoudbaar voor Van Butselaar diagonaal in de kruising deponeerde 2-2. Het was een enorme domper voor de thuisclub, maar een verdiende beloning voor de bezoekers waarmee het gelijke spel een juiste afspiegeling werd van de krachtsverhoudingen. Ondanks het teleurstellende puntenverlies was er in het groenwitte kamp na afloop opluchting vanwege de 5-2 nederlaag van concurrent Halsteren bij OJC Rosmalen.

Arbiter: Lars van Leeuwen – Haarlem

Ruststand: 1-1 Eindstand: 2-2

Scoreverloop: 11. Moustafa Mohammad 1-0, 28. Jaouad Chraou 1-1, 60. Bram Umar 2-1, 89. Willem Tieben 2-2

Cornerverhouding: 5-4

Opstelling Baronie: Michel van Butselaar, Bram Umar, David Vermeulen (73. geel), Jamie Kankam (av.), Sander Wirix, Jawad el Morabit, Noël de Graauw, Jens Wirix, Jorik Mijnhijmer, Moustafa Mohammad, Jason Tjien-Fooh (88. Mark Schuit)