SPONSOR VAN DE MAAND NOVEMBER

In deze rubriek brengen wij maandelijks een van onze sponsors voor het voetlicht. De maand november staat in het teken van 123inkt.nl. Wij informeren u graag u graag over wat deze sponsor voor onze leden en overige stakeholders kan betekenen. Tevens proberen wij aan de hand van een tiental vragen een beeld te schetsen over de persoon of personen die achter het bedrijf schuilgaan. Wij spraken met Rick van de Kraats, accountmanager Sponsoring bij 123inkt.

1. De geschiedenis van het bedrijf
In 1993 startte Gerben Kreuning een bedrijf in de import en export van diverse producten onder de naam Handelsonderneming Kreuning. Een paar jaar later veranderde de naam in Digital Revolution B.V. en richtte Gerben zich meer op de verkoop van computersupplies op alle computerbeurzen in Nederland en België. In 1999 werden de eerste twee winkels gekocht op de Beverwijkse Bazaar (zwarte markt). Dit bleek een succes! Een jaar later werd ook een derde winkel gekocht.
Op de beurs stond tegenover Gerben een winkel die inktcartridges verkocht. De eigenaar van deze winkel was aan het opscheppen over hoe goed de inktcartridges wel niet verkochten. “Dat is interessant!”, dacht Gerben, waarna ook hij inktcartridges toevoegde aan het assortiment computersupplies. En inderdaad, de inktcartridges gingen als warme broodjes over de toonbank. Het probleem was alleen dat er ontzettend veel verschillende cartridges zijn en het daarom moeilijk was een compleet assortiment neer te leggen op de beurs.
Het logische gevolg was dan ook om te starten met een webwinkel, dit gebeurde in 2000. De website van Digital Revolution B.V. was een feit. Alleen kwamen we er al snel achter dat www.digitalrevolution.nl niet zo lekker bekt en nog lastiger te schrijven was voor klanten. Daarom werd de website al snel omgedoopt tot www.123inkt.nl. En bijna 20 jaar later blijkt nog steeds dat dit een goede keus is geweest, we zijn al jaren marktleider op het gebied van online verkoop van inktcartridges, toners en fotopapier!

2. Wat is er zo leuk aan jouw werk?
De hele dag met voetbal bezig zijn is natuurlijk het mooiste wat er is. Daarnaast is het erg leuk om samen met clubs nieuwe samenwerkingen op te zetten en gezamenlijk te komen tot een prachtige kledinglijn. Maar het mooiste is het moment dat je op zaterdagochtend een volledige jeugdafdeling in onze tenues ziet voetballen. Jong, oud, wel of geen selectie, iedereen loopt er hetzelfde bij en dat is geweldig om te kunnen faciliteren.

3. Hoe ziet een normale werkdag er voor jou uit?
Het is vooral veel schakelen. Het ene moment zijn we bezig de nieuwe kledinglijn voor het volgende seizoen te ontwerpen en het andere moment voeren we gesprekken met mogelijke nieuwe clubs. Daarnaast proberen we steeds meer de aansluiting te vinden bij het bedrijfsleven rondom de clubs. Dit doen we vooral door prominent aanwezig te zijn bij wedstrijden en andere activiteiten. Juist deze afwisseling maakt het werk zo leuk.

4. Wat betekent voetbal of sport in het algemeen voor het bedrijf?
Bij 123inkt.nl is de voorliefde voor sport, en voetbal in het bijzonder, niet te missen. Collega’s bezoeken regelmatig voetbalwedstrijden, trappen zelf een balletje of doen mee aan het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi van het bedrijf. Daarom hebben wij ervoor gekozen jeugdvoetbalclubs te sponsoren. De jeugd heeft tenslotte de toekomst!

5. Hoe lang is 123inkt al sponsor van Baronie?
Wij zijn dit seizoen begonnen als hoofdsponsor jeugd bij Baronie. Hierbij zijn wij in eerste instantie voor drie jaar aan elkaar verbonden, maar van beide kanten is de intentie uitgesproken om er een langdurige samenwerking van te maken.

6. Op welke wijze doet 123inkt aan sponsoring?
Wij sponsoren inmiddels 30 voetbalverenigingen in heel Nederland en bieden een compleet kledingpakket op maat aan. Dit doen wij niet voor enkele teams, maar voor de hele jeugdafdeling en voor zowel jongens als meisjes! Daarnaast verzorgen wij bij steeds meer clubs, waaronder Baronie, ook de kleding voor de senioren elftallen. Hierdoor loopt de gehele club in een uniforme uitstraling.
Na drie seizoenen krijgt de club nieuwe tenues. Zo kan er onder andere rekening gehouden worden met nieuwe co-sponsors, clublogo’s en nieuwe materialen. Ook blijft de uitstraling van de club hierdoor in topvorm.
En de gedragen kleding? Daar kan nog prima in gevoetbald worden! Daarom steunen wij sportprojecten over de hele wereld, waarbij de kleding een tweede leven krijgt.

7. Waarom sponsort 123inkt Baronie?
Goede sportkleding is voor spelers essentieel om soepel te kunnen bewegen en optimaal te kunnen presteren. Voor de voetbalclub speelt de kleding een heel andere rol: het bepaalt de uitstraling van de club. Hiervoor zijn voetbalclubs afhankelijk van sponsors. Bij veel clubs hebben alleen de selectieteams mooie kleding, pakken en tassen met het logo van hun teamsponsor. Andere teams moeten het doen met een tenue zonder logo of zelfs met oude, versleten kleding.
Vaak bieden sponsors die voetbalclubs een zak met geld in ruil voor het tonen van hun merknaam. Daar worden lang niet alle leden beter van. Vaak betalen zij zelf de kosten van de kleding, waardoor de drempel hoger wordt om lid te worden van een voetbalclub. Die drempel willen wij graag verlagen en daarom doen we het net even anders. Zo profiteert elke jeugdvoetballer, ongeacht niveau of (financiële) achtergrond, evenveel van ons sponsorprogramma.

8. Kun je zelf nog sportieve prestaties overleggen?
Die zijn zeer bescheiden. Ik voetbal al van kleins af aan bij HSV Wasmeer in mijn woonplaats Hilversum. Daar heb ik in de jeugd op een mooi niveau gespeeld en inmiddels speel ik in een vriendenteam – met veel jongens waarmee ik ooit samen begon met voetballen – op zaterdagmiddag een wedstrijdje. Leuk om te vermelden is dat ook Wasmeer al jarenlang door 123inkt gesponsord wordt.

9. Hoe ziet jouw dagelijkse leven er uit buiten het werk?
Ik woon in Hilversum, heb een vriendin die ook helemaal gek is van voetbal en momenteel in de Vrouwen Eredivisie speelt. Dus ook thuis is voetbal vaak onderwerp van gesprek. Verder probeer ik zoveel mogelijk andere sporten te volgen, waarbij mijn voorkeur buiten voetbal vooral uitgaat naar wielrennen en de Formule 1. Daarnaast geniet ik van etentjes met vrienden en vriendinnen en speel ik graag een potje padel.

10. Wat vind je van de huidige prestaties van Baronie in de Hoofdklasse B?
Geweldig om te zien dat de nieuwe tenues gelijk zorgen voor goede resultaten 😉 Hopelijk kan deze lijn worden vastgehouden en kunnen we aan het einde van het seizoen een groot promotiefeest vieren. Wij blijven de club in ieder geval op de voet volgen en zien iedereen graag snel weer langs de lijn!