Zwaarbevochten zege in Limburg

Door Frans Mertens

Na het gelijkspel tegen EHC was Baronie erop gebrand om bij Minor niet opnieuw puntenverlies te ondergaan. De formatie van Van Poelje ging dan ook met de beste bedoelingen van start. Tegenstander Minor bleek echter zoals verwacht een meer dan taaie tegenstander. Baronie had weliswaar een optisch overwicht en was technisch vaardiger maar wist geen opening te vinden in de Limburgse afweer. Omdat ook de thuisclub niet in staat was om iets af te dwingen was de wedstrijd voor het schaars opgekomen publiek nou niet bepaald boeiend. Baronie had daarbij de pech dat het al vrij snel haar aanvoerder Kankam met een blessure zag afhaken, maar kende in Vermeulen een waardige vervanger. Pas na ruim een half uur viel het eerste schot op het Limburgse doel op te tekenen. De inzet van Mijnhijmer was echter te zwak om doelman Swakhoven te kunnen verontrusten. Vlak voor de thee deed Mijnhijmer het beter maar Swakhoven wist fraai redding te brengen. Amper een minuut later was de beste kans voor De Graauw die zijn lob vanaf de rand van het strafschopgebied echter net over zag gaan terwijl even later Mohammad ook nog een poging in het zijnet zag belanden.

Na de hervatting begon het bij de in het zwart gestoken bezoekers wat beter te lopen. Minor moest terug en dat leidde na een kwartier tot Bredaas succes. Een prachtige steekpass van de hardwerkende Mohammad werd door de meegekomen rechtsachter Umar vervolgens bij de tweede paal neergelegd waarna de eveneens mee opgekomen linksachter Sander Wirix de bal beheerst in het Limburgse doel deponeerde 0-1. Baronie leek vervolgens door te gaan drukken maar moest ondervinden dat de thuisclub zich niet zonder meer bij een nederlaag wenste neer te leggen. Zo kwamen er mogelijkheden voor Unal en Mephtah die het Bredase doel slechts op een haar na misten. Tien minuten voor tijd leek Vermeulen uit een corner van Mohammad het duel in het slot te gaan gooien maar in vrije positie wist de overigens sterk spelende invaller de bal niet vol te raken. In de slotfase drong Minor met een alles of niets offensief sterk aan en leek het daarvoor ook beloond te gaan worden. Na een onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied viel de bal plotseling voor de voeten van Mephtah die van dichtbij inschoot. De redding van Baroniedoelman Van Butselaar was echter fenomenaal. Na het als een nederlaag aanvoelende gelijkspel tegen EHC behaalde Baronie na een uiterst sportieve wedstrijd, prima geleid door arbiter Sander Huijs, een belangrijke zege op een zich taai verzettende tegenstander. Met dit resultaat blijft Baronie de fiere koploper in de Hoofdklasse B om deze positie volgende week bij Juliana’31 wederom te verdedigen.

Scheidsrechter: Sander Huys – Venlo

Ruststand: 0-0 Eindstand: 0 – 1

Cornerverhouding: 5 – 3

Scoreverloop: 60. Sander Wirix 0 – 1

Opstelling Baronie: Michel van Butselaar, Bram Umar (83. Daniel Noels), Aart Veldhof, Jamie Kankam (av. – 33. David Vermeulen), Sander Wirix, Jawad el Morabit (82. geel), Noël de Graauw (83. Mark Schuit), Jorik Mijnhijmer, Jens Wirix (82. geel), Mustafa Mohammad, Bob Melis (53. Jason Tjien-Fooh)