Nuenen geen partij voor oppermachtig Baronie

Door Frans Mertens

Baronie boekte vanmiddag een eenvoudige zege op het Nuenen van trainer Maurice Verberne. Daar zag het aanvankelijk niet echt naar uit. Baronie had weliswaar een optisch overwicht en dwong een aantal corners op rij af, maar de thuisclub kwam er niettemin een aantal keren dreigend uit. Echt uitgespeelde kansen wist Nuenen echter niet te creëren. Baronie was in die beginfase het dichtst bij een doelpunt toen Mijnhijmer een onverwacht schot losliet. Doelman Keeris werd duidelijk verrast, maar had het geluk dat de bal via de lat tot corner werd verwerkt. Even later leek Nuenen de leiding te nemen, maar arbiter Visser had buitenspel geconstateerd zodat de treffer van Olieslagers werd geannuleerd. Na een klein half uur kreeg Baronie steeds meer controle over de wedstrijd. Mijnhijmer zag zijn kopbal van de lijn worden gehaald en ook Veldhof was met een kopbal dicht bij de openingstreffer. Baronie bleef geduldig naar openingen zoeken en het was dan ook geen echte verrassing dat die er tenslotte ook kwamen. Even nadat Ketelaars voor de thuisclub met een schot voorlangs nog voor het nodige gevaar had gezorgd was het Mohammad die de ban brak. Hij was het die op aangeven van Sander Wirix het gaatje wist te vinden. Doelman Keeris stond op het verkeerde been waarna de bal tergend langzaam in de vrije hoek verdween 0-1. De thuisploeg was amper van de schrik bekomen toen meteen daarop een tweede Bredase treffer volgde. Een afstandsschot van De Graauw werd slecht verwerkt door Keeris waarna Jens Wirix er als de kippen bij was om de bal van dichtbij opnieuw tegen het net te werken 0-2.

Na de hervatting werd het duel al snel beslist. Een Nuenense verdediger speelde de bal recht in de voeten van Mohammad die zich niet bedacht en de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hard langs Keeris schoot 0-3. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist, maar verzuimde Baronie om naar een hogere score uit te lopen. Na een vlekkeloze een-twee met Jens Wirix werd Tjien-Fooh binnen het zestienmetergebied neergelegd door Wapenaar en kon arbiter Visser niet anders doen dan naar de stip wijzen. Mijnhijmer deed vervolgens echter niet wat hij meestal wel doet door de bal hard op de lat te knallen. Baronie bleef superieur en sleepte nog een penalty uit het vuur toen ook invaller Melis binnen het strafschopgebied werd neergelegd. Mohammad knalde vervolgens via de handen van Keeris weliswaar raak, maar zag de treffer tot zijn grote verbazing worden afgekeurd door arbiter Visser. Volgens de leidsman was een Bredase speler te vroeg ingelopen en werd deze bestraft met een vrije trap tegen. Wonderlijk omdat in een dergelijk geval de strafschop overgenomen had moeten worden. Het sierde Visser dat hij zijn fout na afloop ruiterlijk toegaf waarbij hij van geluk mocht spreken dat die fout verder niet van invloed was op het uiteindelijke resultaat. Opvallend detail was voorts het goede spel van jeugdspeler El Morabit, die in de basis mocht beginnen omdat Vermeulen niet helemaal fit was.

Na deze nieuwe overwinning gaat Baronie met 12 uit 4 riant aan de leiding omdat achtervolgers Minor en Udi’19 beiden punten lieten liggen. Met volgende week de streekderby tegen Moerse Boys in het vooruitzicht staat er een interessante krachtmeting op het programma die hopelijk veel toeschouwers gaat trekken.

Scheidsrechter: Tim Visser – Dinteloord

Ruststand: 0-2 Eindstand: 0-3

Cornerverhouding: 4 – 10

Scoreverloop: 38. Mustafa Mohammad 0-1, 39. Jens Wirix 0-2, 53. Mustafa Mohammad 0-3

Opstelling Baronie: Michel van Butselaar, Bram Umar, Aart Veldhof, Jamie Kankam (av.), Sander Wirix (77. Daniel Noels), Jawad el Morabit (63. Mark Schuit), Noël de Graauw, Mijnhijmer (77. Bob Melis), Jens Wirix, Mustafa Mohammad, Jason Tjien-Fooh (66. Achraf Ouaddaf)