Baronie ook te sterk voor Dongen

Foto: matchwinner Bob Melis

Op het betonnen kunstgras van Dongen liet Baronie gisterenavond opnieuw zien dat er komend seizoen terdege rekening met de ploeg moet worden gehouden in de strijd om promotie. Want na Goes werd ook derdedivisonist Dongen met 0-1 aan de zegekar gebonden. De eerste helft ging nog nagenoeg gelijkwaardig op, al kreeg Baronie ook toen al de beste kansen. Na de hervatting waren de groenwitten duidelijk de betere ploeg en was het eigenlijk een wonder dat de score niet verder was opgelopen tegen een toch zeker niet slecht spelende tegenstander. Het meest memorabele moment in die tweede helft was de vrije trap van Umar die via de binnenkant van de paal en de onderkant van de lat op miraculeuze wijze weer terug het veld in stuiterde.

Baronietrainer Jurriaan van Poelje was na afloop dan ook absoluut in zijn nopjes. Dat was ook volledig terecht, omdat hij had kunnen constateren dat zijn selectie amper zwakke plekken kent. Doelman Vromans toonde dat hij inmiddels de concurrentiestrijd met de niet geheel fitte Van Butselaar aan kan, het centrale duo Veldhof en Kankam is ijzersterk in de persoonlijke duels, de beide backs Umar en Prent leveren ook aanvallend hun bijdrage en een middenveld met een sturende De Graauw tussen ijzervreters gebroeders Wirix en een sterk ingevallen Schuit blijkt steeds meer complementair aan aanvallers als Tjien-Fooh, Mohammad en Mijnhijmer. Invaller Melis liet in zijn korte invalbeurt bovendien nog even zien dat hij scorend vermogen heeft door de bal in de slotfase vanaf de rand van de zestien meter snoeihard in het dak van het doel te knallen. De andere invallers Mejres en Ouaddaf maakten duidelijk dat ook zij het niveau hebben om met de basisspelers te concurreren. Met de jeugdige alleskunner El Morabit op het middenveld, nieuweling linksachter Noels en de wegens vakantie ontbrekende centrumverdediger Vermeulen ook nog achter de hand kan Van Poelje de competitie nu al met vertrouwen tegemoetzien.

Opstelling Baronie: Vincent Vromans, Bram Umar (82. Jens Wirix), Aart Veldhof, Jamie Kankam, Wouter Prent, Noël de Graauw (65. Jawad el Morabit), Sander Wirix, (70. Bob Melis), Jens Wirix (46. Mark Schuit), Jorik Mijnhijmer (68. Achraf Ouaddaf), Mustafa Mohammad, Jason Tjien-Fooh (65. Yassine Mejres)