Hoofdtrainer van Poelje verlengt bij Baronie

Hoofdtrainer Juriaan van Poelje is nog (lang) niet klaar bij Baronie.

Het bestuur van Baronie is verheugd met het wederom bijtekenen voor een jaar van hoofdtrainer Jurriaan van Poelje. Met ingang van het seizoen 2021-2022 gaan beide partijen alweer voor het zesde(!) jaar de uitdaging met elkaar aan. “Ik zie nog rek in deze geweldige groep spelers, de organisatie en financiën zijn steeds beter op orde bij de club en ik heb het gewoon simpelweg fantastisch naar mijn zin bij Baronie,” aldus van Poelje.

Van Poelje begon zijn Baronie-periode in het seizoen 2016-2017. Baronie was zojuist gedegradeerd uit de hoofdklasse, maar onder leiding van de geboren Zeeuw promoveerde de ploeg binnen een jaar terug naar de hoofdklasse. Vanaf die tijd maakte de hoofdmacht grote stappen. In het eerste jaar terug in die hoofdklasse speelde het team zich ruim voor het einde van het seizoen veilig, in de jaren die volgden nestelde het elftal zich in de top van de ranglijst. In jaargang 2018-2019 miste Baronie op een haar na, in de laatste speelronde, een plaats in de nacompetitie en een jaar later kon die plek haast niet meer gemist worden. Helaas strooide Corona roet in het eten en werd het seizoen toen beëindigd zonder het spelen van play-offs. In het huidige seizoen staat Baronie bovenin in de Hoofdklasse B en hopen we natuurlijk dat ons vlaggenschip een kroon op het werk kan zetten. De vraag is echter wederom of het seizoen überhaupt, dan wel in verkorte vorm, uitgespeeld gaat worden.

Hoe dan ook, Van Poelje is erop gebrand de ingezette stijgende lijn voort te zetten. Is het niet meer dit seizoen, dan toch zeker in de nieuwe jaargang. Van Poelje: “Ik werk bij Baronie met de beste selectie amateurspelers van West Brabant, een groep die net als ikzelf de ambitie durft uit te spreken die stap omhoog naar de Derde Divisie te willen zetten. Vanuit de spelersgroep kwamen positieve reacties op een verdere samenwerking. Ook belangrijk voor mij als trainer is dat er ook komend jaar weer talentvolle jeugdspelers gaan doorstromen. Al met al is het duidelijk we nog niet klaar zijn bij Baronie.”