Baronie verpulvert opponent in Umar Show

door Robert Daniels

AWC was zondag naar Breda afgereisd in de wetenschap dat men in Wijchen goed was gestart in de competitie: zes punten uit twee duels en ook nog eens aardig wat gescoorde doelpunten. Het daardoor gegroeide vertrouwen van de Wijchenaren werd op de Blauwe Kei echter kiezelhard de grond ingestampt door een ontketend Baronie.

Al na tien minuten profiteerde Jason Tjien-Fooh van een blunder van doelman Mitchell de Kluis en kon hij de voorzet van Wouter Prent simpel binnenlopen voor de 1-0. Vijf minuten later was het  eigenlijk al over en uit voor de gasten uit Gelderland en weer speelde Tjien-Fooh een hoofdrol. Daan Pauwels schopte de wegsprintende Tjien-Fooh van achteren neer en kon vertrekken. De overgebleven tien van AWC waren vervolgens nooit meer in staat om ook maar enige weerstand te bieden aan een moordlustig Baronie. Baronie besefte dat het jachtseizoen was geopend, rook bloed en bleef de opponent bij de keel grijpen. Al voor rust stond de 3-0 op het denkbeeldige scorebord na goals van Jens Wirix, na een wonderschone diepe bal van Bram Umar, en Jorik Mijnhijmer, die als eindstation fungeerde van een aanval uit het boekje.

Nadat vlak na rust Moustafa Mohammad vanaf elf meter had aangelegd voor de 4-0, kon de Umar Show beginnen. De stylist pur sang etaleerde zowel bij de 5-0 als de 7-0 zijn geweldige traptechniek, terwijl hij ook zonder die treffers al als Man of the Match gezien kon worden. De ‘gemaakte’ rechtsback schoot ‘zijn eerste ooit in de hoofdklasse’ vanaf twintig meter strak in het kruis en zijn tweede, vanaf rechts opgekomen, diagonaal in diezelfde bovenhoek. Daar tussendoor werd Noel de Grauw door Yassine Mejres in de gelegenheid gesteld de 7-0 te maken. Het slotakkoord was voor Mijnhijmer, nu geserveerd door De Grauw.

8-0… Zegt het voort! De voor de hoofdklasse ongekende uitslag was ook nog eens verre van geflatteerd. Daar waar menig ploeg bij een nulletje of vier de voet wat van het gaspedaal zou halen, denderde Baronie door tot in de slotminuut. Het moet het nodige vertrouwen geven voor de aanstaande afspraak in Zuid-Limburg waar EHC wacht. EHC uit, altijd lastig. Maar wanneer Baronie met hetzelfde elan deze wedstrijd aanvangt, zullen ook de Hoensbroeker stellingen geslecht worden.