Sponsor van de maand december

In deze rubriek brengen wij maandelijks een van onze sponsors voor het voetlicht. De maand december staat in het teken van Van Boxsel Engineering. Wij informeren u graag over wat deze sponsor voor onze leden en overige stakeholders kan betekenen. Tevens proberen wij aan de hand van een tiental vragen een beeld te schetsen over de persoon of personen die achter het bedrijf schuil gaan. Wij spraken met directeur Willem van Boxsel.

1. De geschiedenis:
Het bedrijf werd in 1968 door Willems vader opgericht en was aanvankelijk gevestigd in een pand aan de Baronielaan in Breda. In 1980 werd verhuisd naar het huidige onderkomen in Oosterhout. Willem nam in 2000 het bedrijf van zijn vader over waarna hij in 2005 ook een vestiging in Gurgaon/New Dehli, India opende. Inmiddels is Van Boxsel Engineering uitgegroeid tot een onderneming met 35 medewerkers.

2. Wat is er zo leuk aan jouw werk?
Het is fascinerend om van begin tot eind bij een project te zijn betrokken. Het ontwerpen, berekenen, het samenwerken met diverse partijen zoals opdrachtgevers, architecten en andere betrokken ondernemingen maakt het werk veelzijdig en afwisselend. Na realisatie van een project geeft het bovendien enorm veel voldoening om het resultaat daarvan terug te zien.

3. Hoe ziet een normale werkdag er voor jou er uit?
Het werken met klanten, projecten en personeel geeft iedere dag weer een andere invulling. Naast de vaste kantooruren is er ook nog het nodige thuiswerk en met de buitenlandse reizen is iedere werkdag weer meer dan voldoende gevuld.

4. Wat betekent voetbal of sport in het algemeen voor Van Boxsel Engineering?
Bij de medewerkers van Van Boxsel Engineering is voetbal uiteraard populair. Er wordt veel over gepraat en door sommigen wordt er ook zelf gevoetbald.
Willem heeft twee dochters die bij Baronie voetballen en een dochter die hockeyt waardoor hij nauw bij de sport is betrokken. Om die reden wil hij sporters ook graag helpen om in die sport iets te kunnen betekenen.

5. Hoe lang is Van Boxsel Engineering al sponsor van Baronie?
Het bedrijf heeft zich in augustus van dit jaar als sponsor aan onze vereniging verbonden.
.
6. Op welke wijze doet Van Boxsel Engineering aan sponsoring?
Men is lid van Businessclub Goud van Baronie.
.
7. Waarom sponsort Van Boxsel Engineering Baronie?
De betrokkenheid is in eerste instantie ontstaan omdat zijn 2 dochters bij Baronie spelen. Daarnaast speelt ook de maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke rol en steunt men daarom ook andere verenigingen. Bovendien hoopt men samen met andere sponsors om een netwerk op te bouwen waarmee alle betrokken partijen hun voordeel kunnen doen.

8. Kun je zelf nog sportieve prestaties overleggen?
Willem heeft zelf nooit gevoetbald. Wel houdt hij zich op bescheiden niveau bezig met fietsen, fitness en skiën. En zover je het sportief mag noemen: hij rijdt ook rally’s met klassieke auto’s.

9. Hoe ziet jouw dagelijkse leven er uit buiten het werk?
In zijn weinige vrije tijd bevindt Willem zich op zaterdag langs de sportvelden bij zijn hockeyende en voetballende dochters. Zoals iedere rechtgeaarde Bredanaar houdt hij natuurlijk van het Bourgondische leven. Verder onderhoudt hij veel werk gerelateerde contacten.

10. Wat vind je van de prestaties van Baronie afgelopen seizoen in de Hoofdklasse B?
Baronie heeft een uitstekende prestatie geleverd door zolang om het kampioenschap mee te doen. Zeker omdat de club het tegenwoordig met beperkte middelen moet doen. Des te mooier vindt hij het dan ook dat deze prestaties worden geleverd met steeds meer spelers uit de eigen jeugdopleiding. Het zou mooi zijn indien Baronie zich ook dit jaar weer in de kampioensstrijd kan mengen.