Ruime zege Baronie op uitgedund TOGB

Door Frans Mertens

Baronie werkte zich vanmiddag met een 4-0 zege ruim langs TOGB. Daar zag het aanvankelijk beslist niet naar uit, want de gastheren maakten het de bezoekers knap lastig. Een wat te gelaten gestart Baronie had de eerste twintig minuten behoorlijk veel moeite met de veel fellere tegenstander. Het was in die fase dan ook louter aan doelman Van Butselaar te danken dat de ploeg niet op achterstand kwam. Een knap schot uit de draai van Den Uijl stuitte via de vingertoppen van Van Butselaar en de paal weer terug het veld in. Baronie antwoordde met kansen voor Jens Wirix, Mohammad en Tjien-Fooh maar kwam opnieuw goed weg toen Van Butselaar een kopbal van Mourits knap onschadelijk wist te maken. Een reeks corners zorgde voor het nodige gevaar voor het Bredase doel waar met kunst en vliegwerk een tegentreffer kon worden voorkomen. Na een half uur volgden de gebeurtenissen zich echter in sneltreinvaart op. TOGB-verdediger Vermeer blokte op de grond liggend een inzet van Jens Wirix met de hand waarna arbiter Tjong A Hung de bal stipwaardig verklaarde en de ongelukkige Vermeer met rood kon vertrekken. Mijnhijmer wist vervolgens wel raad met de buitenkans 0-1. Een minuut later leek een overtreding op Mohammad opnieuw strafschopwaardig maar de arbiter wuifde de overtreding resoluut weg. Amper bekomen van alle emotie ging de bal weer een minuut later echter toch op de stip. Jens Wirix werd binnen het zestienmetergebied gevloerd door Weegman waarna Mijnhijmer het vonnis opnieuw mocht voltrekken 0-2. TOGB-trainer Ermes had inmiddels aanvaller Den Uijl ingeruild voor verdediger Scheers. Die ingreep kon echter niet voorkomen dat de Baronnen vlak voor rust nog verder wegliepen. Umar behield na een knappe rush naar de achterlijn het overzicht om Mijnhijmer te bedienen. Diens knalharde schot trof echter de paal waarna Jens Wirix de rebound voor zijn rekening nam 0-3. In de slotminuten van het eerste bedrijf was de thuisclub rijp voor de slacht. Mijnhijmer vond echter doelman Stijnman op zijn weg waarna ook Tjien-Fooh geheel vrij op de voeten van de doelman knalde.

Ondanks de ruime voorsprong waarmee Baronie de kleedkamer mocht opzoeken was Baronietrainer Van Poelje tijdens de rust verre van tevreden over zijn ploeg. En terecht ook want Baronie zat aanvankelijk totaal niet in de wedstrijd en had zomaar op achterstand kunnen komen. Na de hervatting stribbelde de thuisclub aanvankelijk nog wat tegen met een vrije trap van Doumajd die rakelings langs de paal vloog. Met de numerieke meerderheid bleek Baronie verder superieur al bleef de thuisclub dapper overeind en probeerde men toch steeds de aanval te kiezen. Twintig minuten voor tijd viel het doek voor de thuisclub niettemin definitief. Een fraaie lob van Jens Wirix belandde op de lat waarna invaller Brosky De Graauw in stelling bracht. Diens inzet werd echter door Weegman met de hand gepareerd. De arbiter kon opnieuw niets anders doen dan naar de stip wijzen en ook Weegman met rood laten vertrekken. Specialist Mijnhijmer faalde wederom niet door de bal onbedaarlijk hard in het dak van het doel te schieten 0-4. De groenwitten verzuimden daarna nog verder weg te lopen. Tjien-Fooh teisterde nog maar eens de paal en Mijnhijmer zag zijn gerichte schot net langs de kruising gaan. De wedstrijd ging daarna als de bekende nachtkaars uit. Arbiter Tjong A Hung herkende die situatie en floot zonder nog enige blessuretijd in acht te nemen na precies 90 minuten af. Voor invaller Yassine Mejres liep de wedstrijd nogal vervelend af. Nauwelijks drie minuten na zijn invalbeurt bleek hij na een kopduel met een tegenstander een diepe snee onder zijn oogkas te hebben welke in het ziekenhuis moest worden gehecht. Over het resultaat moet Van Poelje niettemin tevreden zijn geweest, want opnieuw werd achterin de nul gehouden. Bovendien verloor concurrent Halsteren met 2-1 bij het Limburgse EHC.

Toeschouwers: 300

Scheidsrechter: Miquel Tjong A Hung

Cornerverhouding: 6-2

Scoreverloop: 30. Mijnhijmer 0-1 (penalty), 33. Mijnhijmer 0-2 (penalty), 40. Jens Wirix 0-3, 71. Mijnhijmer 0–4 (penalty)

Opstelling Baronie: Michel van Butselaar, Bram Umar, David Vermeulen, Jamie Kankam, Wouter Prent (65. Jawad el Morabit), Aart Veldhof, Noël de Graauw, Jens Wirix, Jorik Mijnhijmer, Mustafa Mohammad (39. geel – 62. Yassine Mejres, 68. Joep Brosky), Jason Tjien-Fooh