Matig Baronie toch veel te sterk voor VOC

Door Frans Mertens

Baronie opende vanmiddag sterk door in het eerste kwartier met vlot en vloeiend combinatiespel de vijandelijke verdediging aan flarden te spelen. De daarbij afgedwongen kansen werden echter jammerlijk gemist. De Bredase aanvallers Mijnhijmer, Jens Wirix en Mohammad hadden het vizier niet scherp staan waardoor de gehandicapte thuisclub (te) lang in de wedstrijd kon blijven. VOC miste maar liefst 5 basisspelers en had bovendien de pech dat in de loop van de wedstrijd nog eens 2 spelers vanwege een blessure het strijdperk moesten verlaten. Baronie was zeker in de eerste helft superieur aan de tegenstander, die niet meer kon doen dan tegenhouden. VOC doelman Te Duits had al enkele keren redding kunnen brengen op doelpogingen van Mijnhijmer, Jens Wirix, Mohammad en De Graauw. Na een halfuur was hij echter kansloos op een kopbal van Mijnhijmer na een voorzet op maat van de mee opgekomen rechtsachter Umar 0-1. Zeker gezien het enorme veldoverwicht had Baronie de wedstrijd al lang en breed moeten beslissen. De Graauw zag zijn afstandsschot echter op de lat uiteenspatten terwijl ook Mohammad zijn poging in de handen van Te Duits zag stranden. Pas in de allerlaatste minuut van het eerste bedrijf kon de thuisclub gevaarlijk worden toen invaller Van der Storm bij een uitbraak plots in het groenwitte strafschopgebied verscheen. Van Butselaar was echter op zijn post.

Na de hervatting een ongewijzigd spelbeeld. Een oppermachtig Baronie en een thuisclub die maar niet uit de Bredase wurggreep kon ontsnappen. Een prachtige en vloeiende aanval van achteruit was de inleiding van de onvermijdelijke tweede treffer voor de bezoekers. Elloukmani stuurde Mohammad weg die twee VOC-verdedigers het bos instuurde om vervolgens vanaf de rand van het strafschopgebied verwoestend uit te halen 0-2. De Rotterdamse doelman stond als aan de grond genageld en heeft de bal waarschijnlijk alleen maar langs zich horen fluiten. De thuisclub was vervolgens rijp voor de slacht, maar Baronie bleef hardnekkig de mooiste kansen missen. Invaller Mejres werd knap vrijgespeeld door Jens Wirix maar schoot in vrije positie op de uitgestoken voet van Te Duits. Een prachtige opening van Mohammad op Umar bracht de bal opnieuw bij Mejres die echter jammerlijk naast schoot. Baronie weigerde daarmee de genadeklap uit te delen en ging allengs slordiger spelen. De thuisclub kreeg zowaar een enorme kans via Van der Storm die zijn inzet echter voorlangs zag gaan. Aan de andere kant was ook Tjien-Fooh niet bij machte om de hem geboden kansen te benutten. Vlak voor tijd moest Van Butselaar zelfs redding brengen op een verdekt schot van Dullemans. De grotendeels werkloos toekijkende sluitpost deed dat echter met verve en hield zodoende de nul voor zijn ploeg.

Over het resultaat kan de ploeg natuurlijk meer dan tevreden zijn. Niettemin heerste er over het vertoonde spel na afloop een enigszins bedrukte sfeer in de kleedkamer. Het besef dat het beter kan en moet blijkt volop aanwezig en dat is misschien nog wel de grootste winst van deze middag.

Toeschouwers: 150

Scheidsrechter: Stijn Berben – Arnhem

Cornerverhouding: 3-6

Scoreverloop: 31. Jorik Mijnhijmer 0-1, 58. Mustafa Mohammad 0-2

Opstelling Baronie: Michel van Butselaar, Bram Umar, David Vermeulen, Jamie Kankam, Wouter Prent, Sander Wirix, Noël de Graauw, Jens Wirix (85. Jawad el Morabit), Jorik Mijnhijmer (62. Yassine Mejres). Mustafa Mohammad, Riad Elloukmani (62. Jason Tjien-Fooh)