Succesvolle Final League bij vv Baronie

De competitieopzet voor meiden onder 13 tot en met onder 20 sluit het seizoen af met een eindtoernooi de “Final League”. Deze vond plaats op zaterdag 8 juni op verschillende locaties door heel Nederland. Ook bij vv Baronie gingen de meiden de strijd met elkaar aan.

Het is de eerste keer dat Baronie zich hiervoor heeft aangemeld. Gedurende de hele dag hebben er 11 verschillende meiden teams meegedaan. Bij het ochtendprogramma van de MO15, heeft onze eigen MO15-1 de eerste prijs gepakt (foto credits: Jacqueline Uludag) In de middag in de a-categorie heeft OJC Rosmalen gewonnen. We hadden mooi weer, waardoor het een goede voetbaldag was. De afsluiting voor de meidenteams van Baronie was ‘s avonds ook een groot succes! Alle meiden van Baronie heel erg bedankt en tot volgend jaar!

Meer over de Final League
Vanuit de gezamenlijke doelstellingen van de KNVB en ING om het meiden- en vrouwenvoetbal in Nederland te laten groeien, staat de speelster centraal in het verbeteren van de competities voor meiden. Eén van die behoeften is om minimaal één keer per jaar een toernooi te voetballen als onderdeel van de competitie. De Final League komt dus voort uit deze wens van speelsters en is in 2023 officieel van start gegaan. Ieder team dat deelneemt aan fase 3 sluit het seizoen af met een toernooi en zo krijgen de speelsters én het meidenvoetbal het podium dat ze verdienen. ING is hoofdsponsor van de Final League.