Barendrecht laat zich toch niet verrassen

Door Frans Mertens

Na een maandenlange doelpuntendroogte slaagde hekkensluiter Baronie er vorige week tegen Sv Meerssen in om via Mejres eindelijk weer eens het net te vinden. Tot puntenwinst leidde dat echter niet en ook bij koploper Barendrecht slaagde de ploeg daar niet in. Dat was op zich niet zo verrassend al leek het in de beginfase wel die kant op te gaan. De bezoekers lieten in die periode zelfs tweemaal het net achter Barendrechtdoelman Van der Meer bollen en namen daarmee na ruim 20 minuten een 0-2 voorsprong. Dat was op zijn minst opzienbarend omdat de thuisclub een groot veldoverwicht had en de Baroniedefensie onder enorme druk stond en de ene na de andere corner moest weggeven. Baronie zocht het voornamelijk in de verdedigende stellingen om via de counter toe te kunnen slaan. Die tactiek leek aanvankelijk ook zijn vruchten af te werpen. Bij een uitbraak over de rechtervleugel liet Denisov een strakke voorzet los op de inkomende Ikhmech die nog slechts zijn hoofd tegen de bal hoefde te zetten om zijn ploeg op voorsprong te brengen 0-1. De thuisclub was amper van haar verbazing bekomen toen Denisov na een fraaie aanval de bal vanuit een schier onmogelijke hoek diagonaal in de kruising kegelde 0-2. Een absolute wereldgoal! Wie echter het machtsvertoon van Barendrecht juist wist in te schatten moet zich hebben gerealiseerd dat die stand nooit over de streep kon worden getrokken. De thuisploeg zette nog maar eens extra aan en na een half uur was de stand al weer in evenwicht. Een corner van Eekman belandde op het kopgrage hoofd van De Graaf om de aansluiting te bewerkstelligen 1-2, waarna enkele minuten later Olijfveld fraai voorbereidend werk van Vugts tot de gelijkmaker promoveerde 2-2. Nadat Baroniedoelman Brand al eerder een aantal fraaie reddingen had moeten verrichten op pogingen van Eekman en Olijfveld, was hij vlak voor de pauze kansloos op weer een kopbal van De Graaf 3-2 waarmee de krachtsverhouding weer in het juiste perspectief werd geplaatst.

Na de thee was het al snel weer raak toen Vugts zijn kompaan Olijfveld een amper te missen kans bood die hij ook gretig verzilverde 4-2. Dat de groenwitten vervolgens niet op grotere achterstand werden gezet was eigenlijk een klein mirakel. Barendrecht verzuimde echter om in de titelrace met SteDoCo aan het doelsaldo te werken door opgelegde kansen te blijven missen of op Baroniedoelman Brand te stuiten. Vugts knalde op de Bredase paal en slaagde er later niet in om alleen voor Brand doeltreffend te zijn. Baronie was niet meer in staat om aanvallend gevaarlijk te worden, maar was er in de eerste helft wel degelijk in geslaagd om er een wedstrijd van te maken. Daarmee had de ploeg in ieder geval haar sportieve plicht vervuld en kan trainer Marco Verbeek zich de laatste vijf wedstrijden gaan richten op het volgend seizoen nu officiële degradatie helaas nog slechts een kwestie van tijd is.

Toeschouwers: 800

Scheidsrechter: Dominique Prick – Maastricht

Cornerverhouding: 17 – 2

Scoreverloop: 15, Ouassiem Ikhmech 0-1, 21. Max Denisov 0-2, 29. Timo de Graaf 1-2, 33. Robbert Olijfveld 2-2, 44. Timo de Graaf 3-2, 49. Robbert Olijfveld 4-2

Opstelling: Luuk Brand, Bram Umar, Lars de Roos (40. geel – 67. Jawad al Morabit), Alessandro Ouwerkerk (81. geel), Tom van Gestel (70. geel), Omar Baddaje, Ouassiem Ikhmech, Francesco Bortolotti (46. Bobby Oenen – 86. geel), Yassine Mejres, Max Denisov (74. Tamir el Bousaksaki)