UNA eenvoudig langs machteloos Baronie

Door Frans Mertens

Na vier achtereenvolgende nederlagen ging de thuisclub met de beste intenties van start. Zeker omdat ook tegenstander UNA met een slechte reeks bezig was en 6 wedstrijden op rij niet had gewonnen. Maar het werd al vrij snel duidelijk dat die reeks van kansloze nederlagen haar sporen bij de ploeg heeft achtergelaten. Het ontbreken van de geblesseerden Van Gestel, De Roos, Baddaje, El Morabit en Nagtzaam hielp daar bovendien aan mee. Baronie begon daarom voorzichtig aan de wedstrijd en gunde de tegenstander het initiatief. Ook UNA was ondanks een groot veldoverwicht echter niet bij machte om de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen. Toch kwamen de Veldhovenaren na ruim 20 minuten op voorsprong. Nadat vlak daarvoor Respen zijn kopbal rakelings langs de verkeerde kant van de Bredase paal had zien vliegen was het Nguyen die de score openbrak. De mee opgekomen linkervleugelverdediger Jagt gaf een afgemeten voorzet op het hoofd van Senders wiens inzet in eerste instantie nog werd gekeerd door doelman Brand. Op de rebound van Nguyen was hij vervolgens kansloos 0-1. De groenwitten mochten vervolgens dankbaar zijn dat UNA geen gebruik wenste te maken van tijd en ruimte die geboden werd. Baronie maakte het zichzelf moeilijk door het veld veel te groot te houden waardoor het veelvuldig en te snel balverlies leed. Het was dan ook niet verbazingwekkend dat de ploeg in aanvallend opzicht geen enkel gevaar wist te stichten.

Met invaller Bortolotti voor Cecilia kwam Baronie na de pauze wat beter voor de dag. De eerste kans was echter nog voor UNA toen aanvoerder Bogers een voorzet van Senders net naast zag gaan. Even later leek Vermeulen uit een voorzet van Ikhmech binnen te knikken maar de goed meegekomen aanvoerder kreeg de bal verkeerd op het hoofd. Het was veelzeggend dat de eerste Bredase kans van de wedstrijd pas na bijna een uur spelen tot stand kwam. Na een aantal gevaarlijke momenten voor het Bredase doel breidde UNA haar voorsprong een kwartier voor tijd verder uit. Nguyen gaf voor op de inlopende Respen die ongehinderd de 0-2 op het scorebord mocht brengen. Na die treffer creƫerde Baronie vreemd genoeg plotseling twee 100% kansen. Eerst was het Loshi die het doel te hoog zocht waarna amper een minuut later Mejres geheel vrij jammerlijk naast mikte. Het had zomaar het keerpunt in de wedstrijd kunnen worden maar het was typerend voor de groenwitte onmacht. Dat invaller Koenders in het eindsignaal van arbiter Krop nog de 0-3 op het scorebord kreeg was nog slechts van administratieve waarde. Het was niettemin een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen waarmee de hekkensluiter niet eens ongelukkig mocht zijn.

Toeschouwers: 150

Scheidsrechter: Mitchel Krop – Koedijk

Cornerverhouding: 3 – 6

Scoreverloop: 23. Noah Nguyen 0-1, 75. Juul Respen 0-2, 90. Lorenzo Koenders 0-3

Opstelling: Luuk Brand, Bram Umar, Alessandro Ouwerkerk, David Vermeulen (av), Timo Townsend, Kevin Schakel (79. Bobby Oenen), Ouassiem Ikhmech, Disney Cecilia (46. Francesco Bortolotti), Yassine Mejres, Skender Loshi, Rob Keuken (79. Tamir el Bousaksaki)