Kloetinge veel effectiever dan Baronie

Door Frans Mertens

Niet voor het eerst dit seizoen kwam Baronie al snel na de aftrap op achterstand. De manier waarop gaf echter wel te denken. Centrumverdediger De Roos moest al direct na zijn allereerste duel de strijd geblesseerd staken waarna de thuisclub plotseling even met 10 man kwam te staan. Niemand bij de groenwitten kwam echter op het idee om arbiter Kuiper te bewegen invaller Vermeulen tijdig het veld te laten betreden. Kloetinge wist vervolgens meteen van de Bredase ondertal situatie te profiteren. Van Hecke liet een fraaie voorzet los die door Doesburg al even fraai met het hoofd binnen werd geknikt 0-1. Baronie had even tijd nodig om die tegenslag te verwerken maar kwam na een kleine 10 minuten beter in de wedstrijd. Een schitterende aanval over vele schijven bracht echter niet het gewenste resultaat evenmin als een pass van Townsend op de diepgaande Cecilia die echter de tijdig uitgekomen doelman Braafhart op zijn weg vond. Kloetinge bleef niettemin het beste van het spel houden. Een hard schot van Dijkstra vloog via Townsend rakelings over de kruising en Baroniedoelman Brand moest handelend optreden bij een doorbraak van diezelfde Dijkstra. Baronie kende in die eerste helft hele goede momenten, maar wisselde die teveel af met mindere momenten. Vlak voor rust leek Baronie na een vrije trap van Ikhmech alsnog op gelijke hoogte te komen maar de kopbal van de invliegende Den Exter ging ruim naast het Zeeuwse doel.

Met Loshi en Mejres voor Cecilia en Schakel gaf Baronietrainer Verbeek na de hervatting blijk van meer aanvallende intenties. Het eerste gevaar kwam echter van de zijde van Kloetinge. Nadat Umar zijn doelman kort daarvoor al even had moeten assisteren was het De Jager die zijn ploeg wat meer adem gaf door de bal ziedend hard in de kruising te jagen 0-2. De groenwitten bleken echter niet van slag en togen regelmatig richting het Zeeuwse strafschopgebied. Goed werk van Loshi bracht de sterk spelende Umar plotseling vrij voor de Zeeuwse doelman die echter met de voet redding wist te brengen. Nadat Baroniedoelman Brand nog een hard schot van uitblinker Dijkstra onschadelijk had moeten maken was er vervolgens alsnog succes voor de thuisclub. Keuken deed het voorwerk door Mejres op maat te bedienen die alleen voor doelman Braafhart geen fout maakte en beheerst voor de aansluitingstreffer zorgde 1-2. Baronie wilde meer waardoor zich een aantrekkelijke wedstrijd ontspon voor de ruim opgekomen voornamelijk Zeeuwse toeschouwers. Het spel golfde op en neer maar tot echte kansen wisten geen van beide ploegen te komen. Totdat een vrije trap van Dijkstra in de slotfase op het hoofd van Bliek belandde die daarmee de 1-3 op het wederom niet werkende scorebord wist vast te leggen. In de nog resterende tijd was Baronie echter niet meer bij machte om een slotoffensief te ontketenen en moest dan ook het moede hoofd in de schoot leggen. Een verdiende zege dan ook voor de bezoekers die daarmee Baronie nog wat vaster op de laatste plaats nagelden.

Toeschouwers: 600

Scheidsrechter: Bjorn Kuiper – Epe

Cornerverhouding: 3-5

Ruststand: 0 – 1 Eindstand: 1 – 3

Scoreverloop: 4. Kyle Doesburg 0-1, 48. Ruben de Jager 0-2, 59. Yassine Mejres 1-2, 82. Julius Bliek 1-3

Opstelling Baronie: Luuk Brand, Bram Umar, Lars de Roos (5. David Vermeulen), Dylan den Exter (av), Timo Townsend, Bobby Oenen (63. Omar Baddaje), Kevin Schakel (46. Yassine Mejres), Jawad el Morabit (82. geel), Ouassiem Ikhmech, Disney Cecilia (28. geel – 46. Skender Loshi), Rob Keuken (74. Tamir el Bousaksaki)