Strijdbaar Baronie komt toch tekort

Frans Mertens

Na de dramatische nederlaag bij Gemert was iedereen die een groenwit hart had benieuwd of Baronie in staat was om zich weer op te richten. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit maar dat had meer met de tegenstander te maken dan met de mentale instelling van de thuisclub. De bezoekers uit Oss waren zeker in het eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, kregen ook de beste kansen, maar slaagden er niet echt in om Baronie ook echt op de pijnbank te leggen. Kersten was met een kopbal uit een corner weliswaar dicht bij de openingstreffer maar zocht het Bredase doel te hoog, terwijl Baroniedoelman Brand even later Clein met zijn voet van scoren wist af te houden nadat die moederziel alleen voor hem was verschenen. De Baronnen konden er maar weinig tegenover stellen. Slechts een prima counter via Loshi en Keuken leek kansrijk maar eindigde slechts in een corner voor de thuisclub. Ook een afstandsschot van Zimmerman leek kansrijk maar uiteindelijk niet echt een probleem voor Oss’20 doelman Froeling. Baronie kreeg in het laatste kwartier voor de theepauze geleidelijk meer controle over de wedstrijd maar slaagde er niet in om tot uitgespeelde kansen te komen.

Na de hervatting waren het opnieuw de bezoekers die eerst gevaarlijk werden. Baroniedoelman Brand was echter op zijn hoede bij een gevaarlijke inzet van Sow. Baronie kroop vervolgens wat meer uit haar schulp. Ikhmech leek na een fraaie actie de vrijstaande Loshi in stelling te brengen maar een Osse verdediger wist nog net ten koste van een corner de gelijkmaker te verijdelen. Niet veel later sloeg het noodlot maar weer eens toe. Townsend beging op de rand van het zestienmetergebied een overtreding waarna de vrije trap van Dolleweerd door de sluw inkomende Sow onhoudbaar voor Brand werd binnengeschoten 0-1. Het was een verdiende voorsprong voor de bezoekers waarna Baronie gedwongen werd om nog meer de aanval te zoeken. Maar omdat de kracht van de toch verbeten strijdende groenwitten niet voorin huist kreeg men nooit het idee dat de vijandelijke verdediging tot capitulatie kon worden bedwongen. De Bredase druk hield in de slotfase weliswaar aan en invaller Cecilia dwong Oss’20-doelman Froeling tot twee keer toe tot een belangrijke ingreep, maar de gelijkmaker bleef uit. In de slotfase waren de bezoekers na een counter zelfs dichter bij een tweede treffer dan Baronie bij de gelijkmaker. Invaller Leenders schrok bij de tweede paal echter zo van een onverwachte kans dat hij het vijandelijke doel ruim miste. In de slotminuten leek Disney nog kansrijk maar diens inzet verdween voorlangs.

De eerlijkheid gebiedt echter ook te zeggen dat de overwinning naar de beste ploeg ging. Ondanks dat Baronie zich redelijk herstelde van de zware nederlaag bij Gemert is deze nieuwe nederlaag voor de Baronnen er een waarbij het perspectief op handhaving steeds verder weg lijkt nu het de rode lantaarn krijgt opgespeld. Het zal voor trainer Verbeek daarom zeker niet eenvoudig zijn om zijn ploeg in de laatste wedstrijd voor de winterstop bij Hoek de juiste weg te wijzen. Maar zolang er strijd geleverd wordt mag er hoop en geloof zijn in betere tijden. Een lichtpuntje mag echter absoluut niet worden vergeten. De 16-jarige middenvelder Kevin Schakel maakte met zijn inbreng indruk alsof hij al jaren in de Bredase hoofdmacht hoort en werd terecht uitgeroepen tot de man van de wedstrijd.

Toeschouwers: 150

Scheidsrechter: Bjorn Kuiper – Epe

Ruststand: 0-0 Eindstand: 0-1

Cornerverhouding: 3-6

Scoreverloop: 62. 0-1 Ifra Sow

Opstelling: Luuk Brand, Bram Umar, Alessandro Ouwerkerk, Dylan den Exter, Timo Townsend (60. geel), Jawad el Morabit (av. – 44. geel)) – (78. Omar Baddaje), Ouassiem Ikhmech, (78 Tamir el Bousaksaki), Kevin Schakel, Zimmerman (70. Desmond Nagtzaam), Skender Loshi, Rob Keuken (70. Disney Cecilia)