Gemert na rust moeiteloos langs geknakt Baronie

Door Frans Mertens

Zoals al vaker dit seizoen stond Baronie binnen enkele minuten al weer tegen een achterstand aan te kijken. Na een corner van Migchels lag de bal na een onoverzichtelijke situatie plotseling via een Bredaas been achter doelman Luuk Brand 1-0. Na dat ongelukkige Bredase begin domineerde de thuisclub en mochten de Baronnen blij zijn dat Gemert onvoldoende gebruik wist te maken van de geboden ruimte. De razendsnelle Herman stond na een counter geheel vrij om af te ronden maar kon het doel niet vinden terwijl hij even later geknoei in de Bredase afweer eveneens niet wist af te straffen. Dat deed Achten vlak voor rust alsnog. Een vrije trap van Herman belandde op zijn kopgrage hoofd zonder dat de Bredase verdediging hem een strobreed in de weg legde 2-0.

Baronietrainer Verbeek probeerde na de hervatting de bakens door middel van een driedubbele wissel te verzetten. Die ingreep leek aanvankelijk ook succes op te gaan leveren. Baronie kreeg meer spelaandeel terwijl Gemert steeds meer fouten begon te maken. Gemert trainer Reinald Boeren zag het gevaar en liet zich langs de lijn ook luidkeels gelden. Dat dit nodig was bleek uit de enorme kans die Zimmerman plotseling kreeg. Diens inzet verdween voor een door doelman Tielemans verlaten doel echter niet in het grote net maar in het zijnet. Het bleek voor de Baronnen uiteindelijk een misser met grote gevolgen. In plaats van de aansluitingstreffer viel vlak daarop de knock out voor Baronie. Een knap en snel uitgevoerde aanval via Migchels werd beheerst afgewerkt door Barten 3-0. Daarmee bleek het Bredase verzet gebroken want wat daarna volgde was een parodie op jeugdvoetbal. De wijze waarop Kemper 2x, Kizir en Achten hun goals vervolgens mochten maken was Baronie echt onwaardig. Scheidsrechter Besselsen had duidelijk medelijden met het Bredase gestuntel en floot zonder enige blessuretijd bij te tellen na precies 90 minuten voor de laatste keer.

Een tijd lang was er ondanks een aantal opeenvolgende nederlagen een stijgende lijn in het spel te constateren bij het jeugdige door blessureleed geplaagde Baronie. Vanmiddag in Gemert was er van die stijgende lijn echter totaal geen sprake meer. Integendeel het was beschamend wat de ploeg na de derde Gemertse treffer liet zien. Zelfs zo beschamend dat de anders zo beschermende Baronietrainer Marco Verbeek zijn spelers na de wedstrijd aangaf dat een dergelijke vertoning echt niet kan. Er zullen de komende week dan ook pittige gesprekken met zijn spelers worden gevoerd om deze wanprestatie uitgebreid tegen het licht te houden.

Toeschouwers: 200

Scheidsrechter: Jelle Besselsen – Barneveld

Ruststand: 2-0 Eindstand: 7-0

Cornerverhouding: 4-0

Scoreverloop: 3. (eigen doel) Baronie 1-0, 40. Brent Achten 2-0, 58. Wout Barten 3-0, 72. Ralf Kemper 4-0, 75. Safa Kizir 5-0, 80. Ralf Kemper 6-0, 84. Brent Achten 7-0

Opstelling: Luuk Brand, Alessandro Ouwerkerk (46. Bram Umar), Ouassiem Ikhmech, Dylan den Exter (62. Junior Puati), Omar Baddaje, Jawad el Morabit (av.) – 46. Tamir el Bousaksaki 89. geel), Bobby Oenen, Yurik Zimmerman, Desmond Nagtzaam (46. Disney Cecilia), Skender Loshi (73. Omar el Kaddouri), Rob Keuken