Baronie aanvallend onmachtig

Door Frans Mertens

Het belang van de wedstrijd was vanaf het begin voor beide ploegen meer dan duidelijk. Dat was ook goed zichtbaar, want beide ploegen gingen er meteen vol voor. Veel inzet van beide kanten en periodes die dan weer in het voordeel van de thuisclub waren en daarna weer van de bezoekers. Veel spanning dus maar eerlijk gezegd toch ook weinig echt goed voetbal. Daarvoor presteerden beide ploegen ondermaats al mocht de thuisclub zich in de eerste helft toch de enigszins bovenliggende partij noemen. Maar zoals het zo vaak gaat betekent dat niet dat men daarmee het onderscheid weet te maken. Een knappe aanval via Loshi, Zimmerman en Keuken bood perspectief maar resulteerde slechts in een corner. Een kopbal van Loshi uit een vrije trap van El Morabit leverde een geclaimde handsbal van een OJC-verdediger op die echter geen genade vond in de ogen van leidsman Smeenk. Baronie was de bovenliggende partij maar moest intussen wel rekening houden met venijnige tegenstoten van de bezoekers. Een zo’n tegenstoot leverde zelfs de openingstreffer op. Hassan liet vanaf de rechterflank een voorzet los die door Ouwerkerk ongelukkig werd getoucheerd en de bal daardoor onhoudbaar langs zijn eigen doelman zag verdwijnen 0-1. Het was absoluut tegen de verhouding in maar Baronie bleek niet onder de indruk. Eerst was het Nagtzaam die zijn voorzet via Townsend op de paal zag belanden waarna Keuken op een inzet van diezelfde Nagtzaam een teenlengte tekort kwam om de gelijkmaker aan te tekenen. Op slag van rust was het opnieuw de ongelukkig spelende Keuken die na een lange rush de meegekomen Loshi over het hoofd zag om de bal vervolgens vanuit een moeilijke positie voorlangs te plaatsen.

Na de hervatting kwam Baronie goed uit de startblokken. Nagtzaam slalomde langs een aantal Rosmalense verdedigers waarna hij op de achterlijn in kansrijke positie werd aangetikt. Scheidsrechter Smeenk vond het echter niets en wuifde de Bredase protesten laconiek weg. Keuken knalde even later net naast terwijl ook een kopbal van de meegekomen Ouwerkerk de juiste richting miste. Zo moest de thuisclub intussen ook wel attent zijn op de Rosmalense counters. Hassan knalde op de voeten van Baroniedoelman Brand terwijl ook Meurs gevaarlijk voorlangs schoot. Baronie had echter geen andere keus dan op zoek te gaan naar de verdiende gelijkmaker. Maar het benutten van kansen hoort daar natuurlijk wel degelijk bij. Loshi en Keuken kwamen in kansrijke positie maar wisten de trekker maar niet over te halen. Zoals meestal werd het vlak voor tijd bij een snelle tegenstoot zelfs 0-2 toen invaller Villevoye beheerst het doel vond. In de weinige minuten die restten gaf Baronie nog altijd niet op en verschenen invaller Den Exter en Keuken zelfs nog alleen voor doelman Vogels. Het was illustratief voor Baronie deze middag dat ook deze kansen verloren gingen waarmee de nederlaag tegelijkertijd grotendeels is verklaard.

Scheidsrechter: Pascal Smeenk – Deventer

Toeschouwers: 150

Cornerverhouding: 9-9

Scoreverloop: 35. Alessandro Ouwerkerk (eigen doel) 0-1, 89. Jol Villevoye 0-2

Opstelling: Luuk Brand, Omar Baddaje, Alessandro Ouwerkerk (76. Francesco Bortolotti), Ouassiem Ikhmech, Timo Townsend (1. geel). Jawad el Morabit (av.), Bobby Oenen, Yurik Zimmerman (70. Dylan den Exter), Desmond Nagtzaam, Skender Loshi, Rob Keuken