UNA na rust verdiend langs Baronie

Door Frans Mertens

Baronie moest vanmiddag tegen runner up UNA nogal wat spelers missen. Naast de geschorste Bobby Oenen kon trainer Marco Verbeek niet beschikken over de geblesseerden Dylan den Exter, aanvoerder David Vermeulen, Bram Umar, Jonathan van Haperen, Yannick Millenaar en Alessandro Ouwerkerk. Ook bij UNA ontbrak overigens een aantal potentiƫle basisspelers. Voor beide ploegen reden om eerst de kat uit de boom te kijken zodat er voor de toeschouwers aanvankelijk weinig opwindends viel te bespeuren. De thuisclub gooide als eerste de schroom van zich af en bouwde langzaam aan een veldoverwicht. Pas na een klein half uur ontstond er het eerste doelgevaar. Een vrije trap van Wielinga ging aan iedereen voorbij inclusief Baroniedoelman Brand die tot zijn geluk de bal op de paal zag eindigen. UNA schiep zich vervolgens een tweetal prima kansen maar die waren aan Boulghalgh en Wielinga niet besteed. En zoals het dan vaak gaat valt het doelpunt dan aan de andere kant. Een goed aangesneden voorzet van de als rechtsachter opererende Zimmerman werd door de vrijgekomen Loshi fraai in de verre bovenhoek geknikt 0-1. Die onverwachte voorsprong was eigenlijk volledig tegen de verhouding in maar gaf Baronie wel de lucht die het nodig had. UNA bleek vervolgens even van slag maar kreeg op slag van rust nog een goede mogelijkheid. De kopbal van den Akker verdween echter recht in de grijpgrage handen van Baroniedoelman Brand.

Om meer grip op het middenveld te krijgen bracht Baronietrainer Verbeek na rust aanvaller Cecilia in voor middenvelder Bousaksaki terwijl aanvaller Keuken naar het middenveld werd gedirigeerd. De wedstrijd was echter amper hervat of Zimmerman werd aan de zijlijn uitgespeeld door zijn directe tegenstander Eenow Dahir. Die bediende vervolgens invaller Van Schoonhoven op zijn wenken om van dichtbij de gelijkmaker aan te tekenen 1-1. Een streep door de rekening voor de groenwitten die echter steeds meer de gewenste grip op het middenveld kregen. Vooral in de omschakeling met de snelle Cecilia werd Baronie steeds dreigender. Een overtal situatie leverde echter niet meer op dan een schot van Loshi dat door doelman Stoskovic tot corner werd verwerkt. Goed werk van El Morabit bracht opnieuw Loshi in schietpositie maar weer lag de UNA-doelman hinderlijk in de weg. De thuisclub was tot dan toe eigenlijk amper gevaarlijk geweest tot het moment kwam dat Baddaje zijn tegenstander vasthield. De hiervoor toegekende vrije trap werd door Wielinga vanaf de zijkant op het kopgrage hoofd van Van Schoonhoven geschilderd die gretig raak knikte 2-1. Baronie moest in de achtervolging en drukte de thuisclub naar achter. Een fraaie actie van invaller Bortolotti leek Mejres in kansrijke positie te brengen maar doelman Stoskovic was net op tijd uit zijn doel om de gelijkmaker te voorkomen. In blessuretijd forceerden de groenwitten drie corners op rij maar verder dan wat hectische taferelen voor het Veldhovense doel leverde dat niet op. In de slotseconden werd een ver opgedrongen Baronie zelfs nog verrast met een derde treffer toen Van den Akker het hoofd van invaller Johnson vond 3-1.

Toeschouwers: 500

Scheidsrechter: Bjorn Kuiper – Epe

Cornerverhouding: 4-7

Scoreverloop: 38. Skender Loshi 0-1, 48. Jeroen van Schoonhoven 1-1, 77. Jeroen van Schoonhoven 2-1, 90+5. Owen Johnson 3-1

Opstelling: Luuk Brand, Yurik Zimmerman, Omar Baddaje (76. geel), Tom van Gestel, Timo Townsend, Jawad el Morabit, Tamir el Bousaksaki (46. Disney Cecilia), Ouassiem Ikhmech (81. Francesco Bortolotti), Yassine Mejres, Skender Loshi, Rob Keuken (72. Desmond Nagtzaam)