Baronie na heroïsch gevecht naar verdiende zege

Door Frans Mertens

De wedstrijd begon voor de thuisclub al direct met de nodige tegenslagen. Twee spelers die te laat kwamen moesten door trainer Marco Verbeek om disciplinaire redenen noodgedwongen naar de reservebank worden verwezen. Naast de al bestaande problemen rondom het ontbreken van belangrijke basisspelers zoals Vermeulen en Den Exter en op het laatste moment ook nog Cecilia werd trainer Marco Verbeek ook nog eens geconfronteerd met het gebrek aan discipline bij twee van zijn discipelen. Loshi en Baddaje kwamen te laat en mochten op de reservebank plaatsnemen. Dat betekende vooral in verdedigend opzicht een aanzienlijke aanpassing. Zimmerman en Umar moesten daarom op voor hen ongewoonlijke posities als rechtsback en centrumverdediger postnemen. Dat was niet bepaald ideaal maar bleek achteraf toch niet verkeerd uit te pakken. Zimmerman schakelde zijn directe opponent De Bruijn uit en Umar speelde een nagenoeg foutloze wedstrijd. Het was dan ook niet zo vreemd dat Baronie aanvankelijk de kat uit de boom keek. Maar omdat de bezoekers ook niet van plan waren om de tegenstander onder druk te zetten ontstond er een soort van patstelling. AWC wachtte af en Baronie bleek vervolgens zoekende. Het eerste gevaar kwam van de thuisclub maar de vrijstaande Neto kon zijn inzet niet voldoende kracht meegeven. Het tempo bleef aan beide kanten veel te laag om er een opwindende wedstrijd van te maken zodat de toeschouwers niet bepaald aan hun trekken kwamen. Na een klein half uur wist Oenen met een prima pass Ikhmech te bereiken die echter na een bijzonder knappe aanname slechts de voeten van AWC-doelman Tijn van de Groes teisterde. Baronie had eigenlijk voortdurend het iniatief maar wist amper kansen te creëren. Toen Keuken na een prima Bredase aanval in kansrijke positie kwam te staan wist hij echter slechts een slap schot te produceren waarmee AWC-doelman Van de Groes wel raad wist. Vlak voor de thee kwamen de bezoekers toch nog even gevaarlijk opzetten. Twee corners op rij waren het gevolg maar Baroniedoelman Brand was niet te verschalken. Vooral de manier waarop hij een inzet van Saltani verwerkte oogstte volop bewondering.

Ook na rust was het de doelman van de thuisclub die een inzet van De Bruijn knap onschadelijk wist te maken. Even later was hij kansloos bij een schot van Straten maar via een Bredase verdediger leverde dat voor AWC niet meer op dan een corner. Vervolgens brak er een periode aan waarin nagenoeg amper iets van belang kon worden opgetekend. De goed mee opgekomen Zimmerman produceerde een voorzet die kansrijk leek maar slechts “dood” eindigde op het hoofd van invaller Loshi die daardoor geen kracht aan de bal kon meegeven zodat doelman Van de Groes eenvoudig kon ingrijpen. Baronie bleef het betere van het spel houden en kreeg daarvoor uiteindelijk ook de terechte beloning. Na een knap opgezette aanval was het Zimmerman die de hardwerkende Mejres wist te bereiken die bij de tweede paal beheerst binnen schoot 1-0. Amper enkele minuten later leek echter het noodlot over de thuisclub neer te dalen. Oenen kreeg na een lichte overtreding voor de tweede keer geel en mocht inrukken. Een door de tot dat moment overigens niet slecht leidende arbiter Smit veel te zwaar bestrafte overtreding, die met 10 man voor de thuisclub desastreuse gevolgen leek te gaan opleveren. AWC voerde de druk op en Baroniedoelman Brand kon meteen aan het werk. Hij deed dat echter met verve en vooral de manier waarop hij een kopbal van Berends pareerde was indrukwekkend. De Wijchenaren namen vervolgens alle risico’s om alsnog een gelijkspel te bewerkstelligen, waren er dichtbij met een kopbal van Veltmaat en stuurden zelfs doelman Van de Groes mee ten aanval. De bezoekers slaagden er echter niet meer in om het heroïsch strijdende Baronie van de dik verdiende overwinning af te houden. Een resultaat waarmee Baronietrainer Verbeek onder de gegeven omstandigheden uiteraard meer dan tevreden was.

Toeschouwers: 200

Scheidsrechter: Stan Smit – Raalte

Cornerverhouding: 3-6

Scoreverloop: 75. Yassine Mejres 1-0

Opstelling: Luuk Brand, Yurik Zimmerman, Bram Umar, Tom van Gestel, Timo Townsend, Jawad el Morabit, Bobby Oenen (12. geel – 81. geel = rood), Ouassiem Ikhmech (70. Tamir el Bousaksaki), Rob Keuken (82. Desmond Nagtzaam), Yassine Mejres, Gildo Neto (55. Skender Loshi)