Kloetinge in slotfase alsnog langs Baronie

Door Frans Mertens

Baronie kwam voor een resultaat en leek daar ook lange tijd naar op weg. Totdat de amper twee minuten in het veld staande invaller Baptist een kwartier voor tijd de bal teruglegde op Vandepitte die vanaf de rand van het zestienmetergebied verwoestend uithaalde 1-0. De Bredase muur die in de eerste helft piepte en kraakte was daarmee eindelijk geslecht. Toch kwam die treffer op dat moment enigszins uit de lucht vallen omdat de groenwitten in de tweede helft wat meer de controle leken te krijgen. Waren er in de eerste helft voor de thuisclub nog legio kansen die door de fenomenaal keepende Brand teniet werden gedaan, dan waren die na de hervatting op de vingers van een hand te tellen. Baronie begon nog alleraardigst toen Keuken de diepgaande Cecilia aanspeelde die in kansrijke positie de bal echter niet vol wist te raken. Het initiatief lag vervolgens bij de thuisclub en Brand moest gestrekt naar de hoek om een schot van Ouja onschadelijk te maken. Daarna volgde een periode waarin Kloetinge weliswaar een optisch overwicht had maar niet tot serieuze kansen wist te komen. Baronie beperkte zich tot tegenstoten via de driehoek Cecilia, Loshi en Keuken die er soms veelbelovend uitzagen maar geen zoden aan de dijk zetten. Nadat Ouja vanuit geheel vrije positie de bal krachteloos in handen van Brand had geschoten nam Kloetinge het heft definitief in handen. Brand mocht zich onderscheiden door een kopbal van Vandepitte weergaloos over het doel te tikken en een vrije trap van Deurloo knap tot corner te verwerken. In de slotfase van de eerste helft kreeg Plank uit een voorzet van De Jager nog een enorme kopkans maar mikte de bal ruim over het Bredase doel.

In de tweede helft was het aanvankelijk de thuisclub die gevaarlijk werd maar Ouja vond opnieuw Brand op zijn weg. Baronie kreeg echter steeds meer vat op de wedstrijd en zag een poging van Cecilia rakelings voorlangs het vijandelijke doel vliegen. Nadat Umar zijn doelman uit een corner nog op de doellijn had moeten assisteren ebde het Zeeuwse overwicht langzamerhand weg en kregen de Baronnen steeds meer controle over de wedstrijd zonder overigens tot grote kansen te komen. Op het moment dat de krachten bij Kloetinge leken af te nemen sloeg de ploeg alsnog toe. Baronie rechtte echter de rug en bleef volle energie geven om de schade te kunnen repareren. Een voorzet van Keuken op Cecilia leek kansrijk maar werd op het allerlaatste moment door een Zeeuwse verdediger tot corner verwerkt. Baronietrainer Verbeek probeerde met een alles of niets wissel de gelijkmaker te forceren en zette de thuisclub daarmee nog even flink onder druk. Zimmerman bood de inkomende Mejres een uitgelezen mogelijkheid maar die zag zijn poging op het allerlaatste moment ten koste van een corner onderschept worden door een Zeeuwse verdediger. Baronie gooide met enorm veel energie werkelijk alles in de strijd om de gelijkmaker te forceren. Keuken was ook dichtbij maar zijn knal vloog rakelings naast. In het eindsignaal van arbiter Dröge liep de thuisclub na een snelle counter zelfs nog uit naar 2-0 maar die treffer was alleen nog maar voor de statistieken.

Ondanks deze nieuwe nederlaag is het beslist onnodig om in een doemscenario te gaan denken. Daarvoor lijkt er toch teveel kwaliteit en vooral beleving in de ploeg te zitten. Met de spelers die hij nu tot zijn beschikking heeft lijkt het slechts nog een kwestie van tijd vooraleer alle puzzelstukjes in elkaar gaan vallen. Trainer Marco Verbeek was vanzelfsprekend niet tevreden met het resultaat maar absoluut wel te spreken over het getoonde spel en de progressie die hij bij zijn ploeg heeft gezien. Hopelijk gaat Baronie daar binnenkort al de vruchten van plukken. Laten we daarmee volgende week al beginnen wanneer AWC op bezoek komt.

Toeschouwers: 800

Scheidsrechter: Sam Dröge – Zuidlaren

Cornerverhouding: 6-4

Ruststand: 0-0 Eindstand: 2 – 0

Scoreverloop: 73. Reguillo Vandepitte 1-0, 90+5 Ruben de Jager 2-0

Opstelling Baronie: Luuk Brand, Bram Umar (85. Jurik Zimmerman), Tom van Gestel (90+2 geel), Omar Baddaje, Timo Townsend (85. Gildo Neto), Jawad el Morabit (85. Omar el Kaddouri), Ouassiem Ikhmech (61. Yassine Mejres), Bobby Oenen, Disney Cecilia (80. geel – 85. Tamir el Bousaksaki), Skender Loshi, Rob Keuken