Nieuwsbrief jeugd vv Baronie juni 2020

Beste jeugdspeler, jeugdspeelster, ouders/verzorgers,

Het is fijn dat we weer mogen trainen en onderlinge wedstrijdjes kunnen spelen. Maar het blijft vreemd. Niet eerder hebben we zoiets als de huidige coronaperiode meegemaakt. Dat geldt voor ons allemaal, maar ook voor ons als vereniging. Het belangrijkste is dat we gezond zijn en blijven. Dit is de laatste nieuwsbrief van seizoen 2019-2020. We hopen dat het seizoen 2020-2021 weer normaal wordt. In deze nieuwsbrief informeren we je over een paar zaken die handig zijn om te weten en te doen. We wensen je een fijne zomervakantie toe en hopen je na de zomervakantie weer te zien!

Afgelaste activiteiten

19-06 FIFA 20 toernooi
20-06 Baronie Jeugdtoernooi JO8-JO11
23-08 De Aftrap-start voetbalseizoen 2020-2021

Handig voor de agenda

27-06 Laatste training/wedstrijdjes JO7 t/mJO11
13/17-07 Valenciakamp (nog enkele plaatsen beschikbaar)
Eind augustus Start bekerronde (onder voorbehoud)
week 35 Eerste trainingen (onder voorbehoud)
Half september Start competitie (onder voorbehoud)

Onze coördinatoren voor seizoen 2020-2021

Coördinator onderbouw: Redmar Jonker

Coördinator meiden: Ellen van Dijk

Coördinator O-11 : Martin Bosmans

Coördinator O-10 : Martijn de Baat

Coördinator O-9 : Tjalling de Vast

Coördinator O-8 : Peter Klapwijk

Coördinator O-7 : Sebastian Verkuilen

Coördinator middenbouw: Perry Bastiaanse

Coördinator O-13 : Alicia Tonnaer

Coördinator O-12 : Fatima Toulliss

 

Martin Bosmans, nieuwe coördinator JO11, stelt zich voor

Fatima Toulliss schuift door naar de nieuwe JO12 lichting. Zo komt er een plek vrij voor JO11. Martin Bosmans stelt zich graag aan je voor. We wensen Martin veel succes en plezier met zijn nieuwe taak als coördinator.
“Mijn naam is Martin Bosmans nieuwe coördinator onder 11. Ik loop al 5 jaar rond bij Baronie vanwege het feit dat mijn zoon Teun hier vanaf zijn 5e speelt. Altijd al betrokken geweest als trainer of teamleider en nu in een andere rol.
Zelf altijd fanatiek in de zaal geweest en nu in het 35+ 2 team van Baronie.
Ik hoop als coördinator ervoor te kunnen bijdragen dat de kinderen met veel plezier naar de club komen om te voetballen, trainen en vriendjes te maken, Plezier is voor mij het belangrijkste, dan komt de rest vanzelf.

Kleding inleveren, hoe en wanneer doe je dat?

Na een raar seizoen is het weer tijd om de kledingtassen in te leveren zodat wij deze weer klaar kunnen maken voor het nieuwe seizoen. Het is niet mogelijk om de tas mee te nemen naar het nieuwe seizoen. De tassen controleren we bij inlevering direct op compleetheid. Mocht er iets ontbreken of kapot zijn zal dit worden verrekend met de borg. Na ontvangst en telling zullen wij de borg terug storten naar degene die deze aan het begin van het
seizoen heeft voldaan, dit wordt ook ingevuld op de inleverlijst.

De volgende indeling is gemaakt:
Dinsdag 23 juni van 19:00 tot 21:00 uur: 013 – 011 en de 010 (inclusief meiden elftallen) en
Donderdag 25 juni van 19:00 tot 21:00 uur: 09 – 08 en de 07.

De tassen kun je inleveren in het sponsorhome. Wij zullen bij de ingang aanwijzingen geven i.v.m. de Coronarichtlijnen die nu gevolgd dienen te worden. Mochten jullie nog vragen hebben kunnen jullie contact met Alicia (06-83178119) of met Jeffrey (06-12880645).

Een ervaring van jeugdscheidsrechter Thomas van Baar

Ik ben Thomas van Baar, 15 jaar en speel in de J017-2. Ik mocht eind februari voor het eerst fluiten op een groot veld bij de J013-5. Het leek me heel interessant om een keer op de plaats van de scheidsrechter te staan en mee te maken hoe dat werkt. Persoonlijk vond ik het lastigste om niet te compenseren. Als ik voelde dat ik een verkeerde keuze had gemaakt, kreeg ik de neiging om in de volgende situatie het voordeel te geven aan de desbetreffende benadeelde ploeg. Het was een redelijk nette wedstrijd en werd niet gedwongen tot het maken van lastige keuzes. Hierdoor vond ik dat ik me niet helemaal goed heb kunnen inleven, want ik heb geen last gehad van vervelende ouders of moeilijke trainers. Ook is er weinig kritiek door de spelers gegeven, waardoor ik nog een keer zou moeten fluiten om dit toch een keer goed mee te maken. Baronie won overigens met 6-1, maar dat hebben ze helemaal op eigen kracht gedaan.

Er zijn ook komend seizoen weer taken te vervullen binnen teams en binnen de club. Iedere coördinator is ook gewoon een ouder die zijn/haar kind binnen één van de teams heeft voetballen. Persoonlijk kan ik, Martijn de Baat, coördinator JO10, zeggen dat ik de taak van coördinator met plezier vervul. Het plezier kun je halen uit het bezig zijn met het voetbalspel, het actief betrokken zijn bij meerdere teams en het vergroten van de kring van mensen met wie je te maken hebt. Het is namelijk nog steeds zo dat niemand van ons te oud is om iets van een ander te leren. Het met elkaar iets bereiken geeft ook echt voldoening!

Maar één ding steekt er wat mij betreft bovenuit waarom een ieder gemotiveerd zou moeten raken om iets binnen een club te betekenen: Uiteindelijk doen we het allemaal voor de lach op het gezicht bij het voetballende kind. Spelvreugde en (persoonlijke) ontwikkeling zien bij kinderen werkt als doping, daarom een oproep aan ouders die binnenkort kennismaken met hun misschien nieuwe team: kijk elkaar aan, kijk naar je kinderen en verdeel onderling de teamtaken en -functies zodat komend seizoen elk kind weer met plezier bij vv Baronie kan voetballen!

 

Nieuwe rolverdeling in de teams

Om alles nog soepeler te laten verlopen binnen de vereniging, verandert vanaf het nieuwe seizoen de rolverdeling in het team. Naast een teammanager, een coach en een trainer heeft ieder team ook een activiteitenbegeleider (o.a. aanspreekpunt van het team en trekker van activiteiten binnen de club), een kledingbeheerder (o.a. waslijst maken en helpen bij inname en uitgifte kleding) en vanaf O11 een arbitragebegeleider (o.a. opvangen van scheidsrechter en kennis van alle spelregels). Op deze manier verdelen we de taken onder de ouders van het team en kunnen we vanuit de vereniging gerichter communiceren en afstemmen over specifieke zaken.
Wanneer de rollen binnen het team zijn verdeeld en de gegevens zijn gedeeld dan nemen we gericht contact op over bijvoorbeeld de start van het nieuwe seizoen, de wedstrijden, de trainingen, de activiteiten, de kleding en de arbitrage (vanaf O11).

Lever voor 1 juli de rolverdeling binnen je team in

Dit jaar is het niet mogelijk om een kennismakingsochtend te organiseren voor de nieuwe teams en zullen we de rolverdeling op afstand moeten maken.
Om dit toch voor de zomer te regelen, ontvangen alle ouders van de coördinator per mail de namen, telefoonnummers en e-mailadressen van het team. Ouders die hier omwille van de AVG bezwaar tegen hebben, kunnen dit z.s.m. aan de coördinator doorgeven.
Een goede voorbereiding is het halve werk. Bespreek daarom in het team de rolverdeling voor seizoen 2020-2021 en vul dat in op het formulier en lever dat als team voor 1 juli 2020 in bij de coördinator. In dit formulier staan de namen van de ouders die een rol op zich nemen, zodat we gericht kunnen communiceren en na de zomer weer soepel van start kunnen gaan!

 

Bericht van het bestuur: afscheid Stan

Na een bestuursperiode van tweeënhalf jaar heeft Stan Gielen besloten om per 30 juni 2020 zijn voorzittersrol neer te leggen. Stan is destijds met veel enthousiasme in deze rol gestapt met het idee dat hij dit voor een jaar zou doen om Baronie er samen met de rest van het bestuur weer bovenop te helpen. Nu de toekomst van Baronie er een stuk rooskleuriger uitziet, heeft Stan besloten zijn voorzittershamer over te dragen aan een nieuwe enthousiasteling. Een nieuwe voorzitter hopen we snel te kunnen presenteren. Evenals een bestuurslid sponsoring. Het bestuur is daarnaast nog op zoek naar een penningmeester en een bestuurslid accommodatiebeheer. Draag jij, net als Stan, Baronie een warm hart toe, dan zijn wij op zoek naar jou! Heb je interesse om de handen uit de mouwen te steken op het gebied van financiën of accommodatiebeheer als bestuurslid of commissielid, geef dit door aan r.spruit@vvbaronie.nl. Wij willen Stan via deze weg in ieder geval heel hartelijk bedanken voor zijn inzet en hopen hem in het nieuwe seizoen hopelijk weer snel langs de lijn te mogen begroeten. Lees verder