Opsteker moet voor vertrouwen zorgen tegen Groene Ster

Door Frans Mertens

Blij verrast was trainer Jeroen van Bezouwen vorige zaterdag met de knappe overwinning bij Gvv Unitas. Maar misschien meer nog dan met het resultaat was hij tevreden over de manier waarop zijn ploeg zich manifesteerde. Na een moeizame voorbereiding stond er plotseling een team dat er bij de competitieouverture direct volledig voor wilde gaan. Natuurlijk kan het voetbal nog veel beter, maar wanneer deze instelling iedere week kan worden getoond dan kunnen we nog een mooi seizoen gaan beleven. Echter het inpassen van alle nieuwe spelers vergt vanzelfsprekend tijd en geduld en één zwaluw maakt nog altijd geen zomer. Daarom wordt Groene Ster als tegenstander van komende zaterdag een flinke kluif waarin de ploeg zich makkelijk kan verslikken wanneer het niet opnieuw vol gas geeft. Baronie moet het in ieder geval doen zonder nieuweling aanvaller Skender Loshi die tegen Unitas een succesvolle entree verpest zag worden door een rode kaart. Daarnaast kreeg Van Bezouwen deze week nog een onverwachte tegenslag te verwerken. Vanwege persoonlijke omstandigheden besloten de teruggekeerde verdediger Justin den Tenter en middenvelder Stan ten Brinke deze week met onmiddellijke omgang te stoppen waarmee de weerbaarheid van zijn ploeg nog maar eens op de proef wordt gesteld.

Ook de bezoekers uit het Limburgse Heerlerheide begonnen de competitie veelbelovend. Oss’20 werd er met 3-1 het kind van de rekening zodat er zaterdagavond twee ongeslagen ploegen tegenover elkaar staan. Ten opzichte van vorig seizoen is er ook bij Groene Ster een aantal mutaties. Nieuw zijn o.a. verdediger Mikel Nuhaj (MVV), middenvelder Tom Hajjaji (EHC) en de aanvallers Bjorn Stassen (EVV) en Zakaria Tarrazi (eigen jeugd). Met deze nieuwelingen lijkt de ploeg van trainer Jordy Reneerkens een kwaliteitsslag te hebben gemaakt nadat de ploeg zich vorig seizoen pas laat veilig kon spelen. Opvallend aanwezig tegen Oss’20 was ook weer routinier en aanvoerder Dylan Zwartjes. De veelvuldig opkomende rechtsachter was weer eens succesvol met een afstandsschot en legde daarmee de basis voor de overwinning van zijn ploeg. Onze Baronnen zijn dus gewaarschuwd maar zullen zich er ongetwijfeld van bewust zijn dat de gaskraan weer helemaal open moet. Voor de toeschouwers een goed argument om uit te kunnen kijken naar een spannende strijd.

De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei staat zaterdag onder leiding van arbiter Willem Kuijntjes uit Brakel. Hij wordt geassisteerd door de heren Edwar Holvast en Michiel Tramper. Aanvang: 19:00 uur