Nieuw Baronie te sterk voor Kozakken Boys-beloften

Door Frans Mertens

De zoektocht van trainer Jeroen van Bezouwen naar een compleet nieuwe formatie is vandaag met een 3-0 overwinning bemoedigend begonnen. In Werkendam toonden diverse nieuwelingen over de benodigde mogelijkheden te beschikken die het nieuwe Baronie hard nodig zal hebben om zich het komend seizoen in de Derde Divisie te kunnen handhaven. Van Bezouwen startte zijn basiselftal met 6 spelers uit het afgelopen seizoen om die met 5 nieuwelingen te completteren. Na een gelijk opgaand eerste half uur kwam de wedstrijd pas laat op gang. Beide aanvalslinies hadden tot dan toe weinig tot niets weten te creëren. Tot het moment kwam dat Mejres een prima voorzet van El Morabit op waarde wist te schatten maar de Werkendamse doelman diens kopbal knap wist te pareren. Baronie greep vervolgens steeds meer de controle maar zag de doelman, na een fraaie dieptepass van de sterk spelende Van Haperen, opnieuw redding brengen bij een doorbraak van de diepgaande Keuken. Op slag van rust was het dan ook geen echte verrassing dat de bezoekers alsnog aan de leiding kwamen. Zimmerman bediende vanuit de middencirkel de diepgaande Mejres op maat die vervolgens beheerst voor de 0-1 zorgde.

Na de hervatting was Baronie weer als eerste gevaarlijk toen Zimmerman dit keer de goed opgekomen Townsend wist te bereiken. Diens inzet werd echter vlak voor de doellijn alsnog door een Werkendamse verdediger weggewerkt. Slechts enkele minuten later moest de doelman uit een corner van Keuken opnieuw ingrijpen bij een Bredase kopbal. Ook Kozakken Boys deed daarna van zich spreken toen een vrije trap via de vingertoppen van Baroniedoelman Luuk Brand op de lat belandde. Baronie kreeg het daarna wat moeilijker maar liep daarbij geen averij op. Na 20 minuten besloot Van Bezouwen 8 nieuwe spelers de gelegenheid te geven zich ook te laten zien. Die wissels gaven duidelijk een frisse impuls aan de ploeg, want langzamerhand werden de bakens verzet. Bij een snelle Bredase aanval was het Disney Cecilia die in kansrijke positie voor het vijandelijke doel verscheen, maar dit keer wist de doelman ten koste van een corner redding te brengen. Het bleek uitstel van executie. Want nadat Denisov eerst nog een prima kans niet wist te verzilveren was het Cecilia die deze keer op fraai aangeven van Molawi alleen voor het vijandelijke doel niet faalde 0-2. De gastheren probeerden nog iets terug te doen maar Baroniedoelman Brand weigerde in een 1 op 1 situatie te capituleren. In de slotfase werd het zelfs nog 0-3. El Kadouri dolde zijn tegenstander op de achterlijn die vervolgens niets beters wist te doen dan zijn opponent neer te leggen. El Morabit maakte vanaf de stip geen fout en schoot gedecideerd binnen.

Belangrijker dan deze uitslag is natuurlijk het goede gevoel dat trainer Jeroen van Bezouwen en zijn staf hieraan zullen hebben overgehouden. De renovatie van een complete selectie is natuurlijk al geen sinecure en een opsteker is daarbij absoluut welkom. Komende dinsdagavond is de kersverse Vierde Divisionist Unitas’30 uit Etten Leur de volgende tegenstander in de voorbereidingsperiode.