Uniek Baronietalent Kevin Schakel naar grote broer NAC Breda

Het zal er al een hele tijd aan te komen, maar nu is definitief de kogel door de kerk. Kevin Schakel, net 17 jaar geworden, verruilt de Blauwe Kei voor het Rat Verlegh Stadion.

Daar stond hij opeens als 16-jarige debutant in de basishoofdmacht van Baronie. Een week eerder nog als invaller, voor het eerst in de Derde Divisie, maar vanaf die invalbeurt kon hoofdtrainer Marco Verbeek eigenlijk niet meer om hem heen. Outsiders die eens bij Baronie kwamen kijken, vroegen het zich af: “Wie is dat nou weer, die nummer 12?”, denkend dat Baronie een of andere routinier ergens vandaan had getoverd. Maar nee, het was gewoon die 16-jarige liefhebber pur sang, afkomstig van Baronie O19, voor niemand bang, spelend of hij al tien jaar op divisieniveau had gevoetbald, ook nog eens op een sleutelpositie als controlerend middenvelder. Gezegend met een bizarre functionele techniek, een haviksoog waarmee hij zijn afspeelmogelijkheden inschat, een grote dosis voetbalintelligentie en ook nog eens fysiek prima in orde, is Kevin Schakel een uniek talent. Zo eentje die eens in de twintig jaar voorbijkomt.

Zijn logische volgende stap zet hij nu: NAC Breda, een droom voor iedere jonge voetballer in het Bredase. Dus is Kevin trots, zijn ouders natuurlijk ook, maar wij als Baronie minstens zo. Kevin, vanaf deze plaats wensen we je alvast een droomcarrière toe. Maar eerst genieten we nog (minimaal) tien wedstrijden van jou bij Baronie in de Derde Divisie!