Vrijwilligersprojecten
Het bestuur ontvangt regelmatig goede ideeën of verbetersuggesties om de vereniging een impuls te geven. Daar zijn we op zichzelf heel content mee. Innovatie begint met een goed idee, maar vaak blijft het daar ook bij. Meestal omdat de tijd en aandacht simpelweg ontbreekt.

Om de goede ideeën toch een kans van slagen te geven, doen we een beroep op de leden. En hebben we deze projectenpagina aangemaakt. Hier vind je uitdagende projecten waar je je als kartrekker of deelnemer voor kunt aanmelden.

In de praktijk zullen we dan gaan ervaren of de projecten worden opgepakt of blijven liggen. Op deze manier doen we een beroep op de draagkracht binnen de vereniging. Zit er voor jou een uitdagend project tussen? Neem dan contact op met Ronald Spruit, bestuurslid Activiteiten & Vrijwilligers.

PROJECT O1: Projectcoördinatie
Om dicht bij huis te beginnen. Het opstarten van deze pagina is niet zo moeilijk. Lastiger wordt het bijhouden ervan. Hier kunnen we meteen de nodige hulp bij gebruiken. Lijkt het jou leuk om nieuwe ideeën en verbetersuggesties om te zetten in projecten? Dan help je de vereniging met het coördineren hiervan. Je bent dan aanjager en aanspreekpunt voor vernieuwing binnen Baronie. Je verzamelt de ideeën, plaatst ze op deze pagina, verzamelt de reacties, koppelt mensen aan elkaar en stemt af met het bestuur. Een toffe klus voor ondernemende en innovatieve types!

PROJECT O2: Taakie – van moeten naar matchen
Taakie is een slimme, snelle en leuke online tool om onze leden te ‘scouten’ en persoonlijk te benaderen voor hulp. Inmiddels hebben meer dan 200 mensen de vrijwilligerstest ingevuld. Via een Whatsappje kunnen leden met één druk op de knop een Taakie accepteren of afwijzen. Om van Taakie een succes te maken is hulp gewenst om nieuwe leden te vragen de vrijwilligerstest in te vullen, om taakies te versturen en leden te matchen met vrijwilligerstaken.

PROJECT O3: Sponsor een Talent
Baronie biedt haar leden uitdaging. Niet alleen op voetbaltechnisch gebied, maar ook op het persoonlijke vlak. Je kunt uitblinken in en buiten het veld. Het idee is om junioren vanaf 14 jaar een vergoeding te bieden voor een vrijwilligerstaak, zoals trainer, clubscheidsrechter, hulp terreinbeheer, materiaalbeheer, administratie, sociale media, etc. Jeugdleden kunnen zich melden als deelnemer. Sponsors kunnen zich melden als sponsor van een talent. Het mes snijdt aan twee kanten. Jeugdleden kunnen zich persoonlijk ontwikkelen en de vereniging heeft weer een nieuwe groep vrijwilligers, waardoor alles nog soepeler verloopt.

PROJECT O4: Sporten terwijl u wacht
Hoe mooi zou het zijn als ouders kunnen sporten, terwijl de kinderen aan het trainen zijn. Lijkt het je leuk om dit idee verder uit te werken en in de praktijk te brengen? Meld je aan, maak kennis met andere ouders die het ook een goed idee vinden en kom met een goed voorstel, communiceer hierover, werf deelnemers, kom in beweging en ga van start. Misschien is er wel een sportieve ouder die een groep ouders wil begeleiden bij het sporten. Er zijn vast creatieve manieren te bedenken en enthousiaste ouders te vinden!