Grote belangen op het spel in regioderby

Een blik op de ranglijst leert al snel dat er zondag zowel voor Baronie als Moerse Boys grote belangen op het spel staan. Baronie wil de aansluiting met de subtop behouden terwijl het gepromoveerde Moerse Boys tegen degradatie strijdt. Een aantrekkelijk affiche dus voor de echte voetballiefhebbers aangezien geen van beide teams punten willen verspelen.

In Zundert bleek al dat Moerse Boys een stugge tegenstander is die het iedereen moeilijk kan maken. Dat is ook precies wat er destijds uiteindelijk gebeurde waardoor de Baronnen, mede vanwege een gemiste strafschop, een 2-2 gelijkspel moesten toestaan. De ploeg van trainer Jurgen Arnouts paart fysieke kracht aan opportunisme en dat zijn ingrediënten waarmee Baronie het gewoonlijk moeilijk heeft. Daarnaast beschikken de Zundertenaren over de technisch vaardige spelverdeler Daan van de Broek en makkelijk scorende aanvallers als Pim Goossens en Jesse Nouws. Kortom Moerse Boys beschikt over een ploeg waarvan het niet makkelijk winnen is. Op de ranglijst bezet men met 18 uit 17 momenteel de dertiende plaats en dat is een plek die nacompetitie om degradatie betekent. Baronie zal zich ongetwijfeld willen revancheren voor het onnodige puntenverlies in Zundert. Baronietrainer Van Poelje verwacht een defensief ingestelde tegenstander die de thuisclub het spel zal laten maken. De groenwitten weten dus wat hen te wachten staat en zullen vol voor de overwinning gaan. De ploeg kan zondag nog niet beschikken over verdediger Björn Quartel en aanvaller Jason Tjien-Fooh. Beiden zijn na een blessure op de weg terug maar niet wedstrijdfit.
Met het oog op volgend seizoen is er voor Baronie opnieuw een heugelijk feit te melden. De uit eigen jeugd afkomstige en dit jaar doorgebroken Yassine Mejres heeft deze week te kennen gegeven om ook het komende seizoen weer het groenwit te dragen. Van Poelje ziet in de talentvolle aanvaller een speler die zich nog verder kan ontwikkelen en daarmee een van de dragende spelers kan worden binnen de selectie.

De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei begint zondag om 14.30 uur en zal worden geleid door arbiter Barry Huizinga uit Leeuwarden met assistentie van Dennis van Leusen en Giovanni Francees.