Na twee nederlagen op rij aast Baronie in Malden op herstel

Nu Baronie even in een moeilijke fase zit is het zaak om rustig te blijven en gewoon de dingen te blijven doen zoals men die altijd doet. Kwaliteit verloochent zich nooit en wanneer iedereen er in blijft geloven en hard werken dan zal het tij ongetwijfeld weer keren. Natuurlijk kwamen de recente nederlagen hard aan, want vooral Meerssen uit was onnodig, maar van een ploeg als Unitas is het geen schande om te verliezen.

Komende zondag is er in ieder geval de gelegenheid om een en ander recht te zetten al zal dat met een sterke tegenstander als Juliana ’31 niet meevallen. Want ook de ploeg van trainer Remko Bicentini morst de laatste weken punten en zit net als Baronie in een mindere fase. Na het 2-2 gelijke spel bij Meerssen en de onverwachte 1-3 thuisnederlaag tegen RKZVC zal ook zijn ploeg moeten winnen om enigszins de aansluiting met de top te behouden. Juliana beschikt over een makkelijk scorende ploeg waarin Wouter Op de Camp (11) en Jeroen Meijers (10) het leeuwendeel van de treffers voor hun rekening nemen. Wanneer Baronie in staat is hun dadendrang te beteugelen dan is men al een eind op de goede weg. Baronietrainer Van Poelje wil zijn ploeg echter geen onnodige druk opleggen. “Wij hebben nooit de doelstelling uitgesproken om kampioen te worden. Onze doelstelling is en blijft meedoen bij de eerste vijf en proberen een periode te halen. Ook willen we zo ver mogelijk in de beker proberen te komen. Daarmee zijn we op de goede weg en daarom proberen we ook zondag een goede wedstrijd te spelen en resultaat te behalen.” Met twee ploegen die zich geen van beiden nieuw puntverlies willen veroorloven belooft het in ieder geval een interessante en spannende krachtmeting te worden. Van Poelje kan nog niet beschikken over de geblesseerde Jason Tjien-Fooh maar heeft verder keus uit een volledige selectie.

De wedstrijd op Sportpark De Broeklanden begint zondag om 14.00 uur en wordt geleid door arbiter Jules Nelissen uit Deventer.