Baronie moet op jacht naar de volle winst

Om promotieaspiraties in stand te kunnen houden is Baronie na de onnodige nederlaag bij Meerssen gedwongen om in de achtervolging te gaan. Tegen koploper GVV Unitas krijgen de Baronnen in ieder geval al direct een uitgelezen mogelijkheid om wat van het verloren terrein terug te winnen. Puntenverlies is hierbij daarom uit den boze en dat zal toch enige druk bij de ploeg van Van Poelje met zich meebrengen.

De ploeg uit Gorinchem is aan een stabiel seizoen bezig en heeft zich nadrukkelijk opgeworpen tot titelkandidaat. Unitas is momenteel aan een sterke reeks bezig. De laatste vier competitiewedstrijden werden allemaal winnend afgesloten waarbij opvallend genoeg geen enkel tegendoelpunt werd geïncasseerd. Ook opvallend is echter dat er in de wedstrijden daarvoor drie keer achtereen puntenverlies werd geleden tegen laagvliegers als AWC (thuis 1-2) en SV Meerssen (uit 1-1), terwijl men ook concurrent Halsteren in eigen huis een 0-0 gelijkspel moest toestaan. De ploeg van trainer Jeroen van Bezouwen is dan ook beslist niet onklopbaar. In Gorinchem werd dat nog eens bevestigd toen Baronie zich in de slotfase onnodig liet verrassen en met 1-0 aan het kortste eind trok.

Baronie herstelde zich woensdagavond knap van de nederlaag bij Meerssen door het sterke Kloetinge uit de beker te gooien en daarmee een plaats in de 1/8 finale te veroveren. Wie daarin de tegenstander is wordt volgende week bekend. Het is in ieder geval een geweldige opsteker voor de Baronnen in aanloop naar de topper tegen Unitas. Gisteren werd bovendien bekend dat de ervaren Jorik Mijnhijmer in navolging van Aart Veldhof nog een jaar langer bij Baronie blijft en dus voor het derde jaar in het groenwit te bewonderen is. Daarnaast kwam van de KNVB het bericht dat de van het Belgische KVV Vosselaar afkomstige Mitchel van der Stappen inmiddels speelgerechtigd is en tegen Unitas beschikbaar is. Tenslotte wordt de 34-jarige Daan Uithof de nieuwe assistent van Van Poelje als opvolger van de naar JEKA vertrokken Ivo van Moergestel. Uithof komt van vv Dongen en is een oude bekende van Van Poelje. De twee werkten eerder al samen bij vv Dinteloord.

Bij al dit goede nieuws is er echter ook tegenslag te melden. Jason Tjien-Fooh en Jens Wirix vielen tegen Kloetinge geblesseerd uit en lijken Unitas niet te halen. Van Poelje heeft echter het volste vertrouwen dat zijn selectie de klus tegen Unitas kan klaren. Het belooft zondag hoe dan ook een uiterst spannende aangelegenheid te worden waarbij Baronie de steun van zijn supporters goed zal kunnen gebruiken. De spelers doen daarom een oproep aan de leden om de ploeg in hun strijd om de volle winst massaal te ondersteunen.

De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei wordt zondag geleid door arbiter Wouter Wiersma. Hij zal worden geassisteerd door de heren Burak Kaya en Laurens Maas.