Baronie in slotfase verdiend langs sterk Kloetinge

Baronie en zaterdag eersteklasser Kloetinge maakten er gisterenavond een heerlijk bekerduel van. Kloetinge liet in het eerste halfuur zijn spierballen zien terwijl Baronie daarna de wedstrijd domineerde. De spanning was gedurende de gehele wedstrijd te snijden, maar daarnaast werd er door beide ploegen gewoonweg aantrekkelijk voetbal gespeeld. Baronie begon sterk aan de wedstrijd. Umar vond al gauw de weer sterk spelende Mohammad die zijn inzet echter gestopt zag door doelman Braafhart. De bezoekers kwamen langzamerhand steeds beter in de wedstrijd. Van der Poel had net een waarschuwingsschot afgegeven toen Van Keulen even later van dichtbij Baroniedoelman Van Butselaar mocht verschalken 0-1. Kloetinge groeide in de wedstrijd en bleek met zijn fysieke kracht en snelheid een niet te onderschatten tegenstander. Na een klein half uur kreeg de thuisclub niettemin wat meer grip op de compact spelende tegenstander en bezorgde zich kansen via Tjien-Fooh en Mijnhijmer. Vlak voor rust kwam Baronie dan ook verdiend op gelijke hoogte. Een voorzet van Umar kwam via de kluts voor de voeten van Vermeulen die van dichtbij profiteerde van dit buitenkansje 1-1. Amper een minuut later leek Baronie opnieuw toe te slaan. Mijnhijmer bereikte Tjien-Fooh die echter op doelman Braafhart stuitte.

Na de pauze toonde de thuisclub nadrukkelijk dat het alleen voor de volgende ronde van het bekertoernooi ging. De bezoekers hadden daarbij bepaald pech dat het al vroeg doelman Braafhart met een blessure zag uitvallen. Baronie drong steeds meer aan en had duidelijk het betere van het spel. Tjien-Fooh zocht in vrije positie het Zeeuwse doel te hoog, een vrije trap van Mohammad werd gekeerd door invaller doelman Kam, een kopbal van Vermeulen en een inzet van Mijnhijmer misten het doel op een haar. Niettemin moest de thuisclub alert zijn op de snelle tegenstoten van Kloetinge en moest Van Butselaar redding brengen op een hard schot van Hubregtse. Naarmate de wedstrijd vorderde bleken de groenwitten over een betere conditie te beschikken. Kloetinge had steeds meer overtredingen nodig om de Baronnen af te stoppen waarbij vooral de ongrijpbare Mohammad steeds het slachtoffer was. De overigens goed leidende arbiter Tempelaar was soms wat te lankmoedig om hier tegen op te treden. Kort voor tijd was het dan toch de thuisclub die voor de verdiende winnende treffer zorgde. De overigens matig spelende Mijnhijmer toonde zoals zo vaak toch weer zijn onmiskenbare traptechniek. Zijn harde effectvolle afstandsschot verdween via het hoofd van een Zeeuwse verdediger en de vingertoppen van invaller doelman Kam in de bovenhoek 2-1. Een gelukkige maar niettemin meer dan verdiende treffer. In blessuretijd verzuimden Mohammad en vooral Eugenia om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar in de eindstand kwam geen verandering meer. Met een uitblinkende Mohammad en uitstekend spelende Prent als meest opvallende spelers heeft Baronie met Kloetinge een moeilijke horde genomen en de laatste 16 bereikt. Daarmee is Baronie nog twee wedstrijden verwijderd van deelname aan de voorronde van het “grote” KNVB bekertoernooi. Volgende week wordt bekend wie de volgende tegenstander wordt.

Toeschouwers: 250

Scheidsrechter: Jan Tempelaar – Dordrecht

Ruststand: 1-1 Eindstand: 2-1

Scoreverloop: 15. Valentijn van Keulen 0-1, 43. David Vermeulen 1-1, 86. Jorik Mijnhijmer 2-1

Cornerverhouding: 6-2

Opstelling Baronie: Michel van Butselaar, Bram Umar, David Vermeulen, Jamie Kankam (av ), Wouter Prent, Sander Wirix, Aart Veldhof, Jens Wirix (91. Floris van Nijnanten), Jorik Mijnhijmer (30. geel), Jason Tjien-Fooh (75. Quinton Eugenia), Mustafa Mohammad (52. geel).