Met Kloetinge wacht mogelijk bekerspektakel

Baronie gaat woensdagavond proberen om zich bij de laatste 16 van de Districtsbeker Zuid 1 te plaatsen. Na overwinningen in eigen huis op Kruisland 6-0 en Papendrecht 3-1 wordt dan aangetreden tegen het Zeeuwse Kloetinge. De koploper van Zaterdag 1C is een gerenommeerde tegenstander die zich vorig seizoen wist te plaatsen voor de “grote” KNVB-bekercompetitie. In de voorronde werd knap met 1-0 gewonnen van derdedivisonist FC Lienden waarna het alsnog met 2-0 werd uitgeschakeld door Groene Ster. Dit seizoen plaatste men zich voor de Districtsbeker bij de laatste 32 via een poule met Cluzona 3-1, Dosko 1-2 en ’s Heer Arendskerke 7-1. Daarna werd Tholense Boys met 5-1 verslagen en moest ook Klundert er aan geloven 5-0. Onlangs speelden Baronie en Kloetinge nog vriendschappelijk tegen elkaar. In Kloetinge werden de punten toen netjes onder elkaar verdeeld 1-1. Kloetinge deed het in de reguliere competitie beter dan Baronie. De ploeg van trainer Marcel Lourens versloeg in eigen huis SVL met 1-0 en blijft fier aan kop in Zaterdag 1C.

Baronietrainer Van Poelje is er echter op gebrand om de laatste vier van de Districtsbeker te halen. Vorig seizoen was Baronie er dichtbij maar werd in de 1/8 finale op eigen veld uitgeschakeld door zaterdag eersteklasser Sliedrecht 0-1. Die teleurstelling schreeuwt nog steeds om revanche. Baronie zal er dan ook alles aan gaan doen om dit keer wel te slagen. Het duel krijgt nog wel een pikant tintje omdat spelers als Aart Veldhof, Björn Quartel, Mark Schuit (overigens geblesseerd) en Jason Tjien-Fooh (zie foto) in het verleden uitkwamen voor Kloetinge. Het belooft dan ook een spannende krachtmeting te worden tussen twee ambitieuze ploegen.

De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei vangt woensdagavond aan om 19.30 uur en zal worden geleid door arbiter Jan Tempelaar uit Dordrecht. Hij wordt hierbij geassisteerd door Jurriaan Haring en een nog nader aan te wijzen assistent.