Baronie vol zelfvertrouwen naar Meerssen

De laatste tijd komen er vooral positieve berichten naar buiten over Baronie. Naast goede sportieve resultaten was er de terugkeer van Jason Tjien-Fooh en werden recentelijk de contractverlengingen bevestigd van hoofdtrainer Jurriaan van Poelje en sterkhouder Aart Veldhof. Daarnaast gloren er nog hoopvolle ontwikkelingen op het gebied van sponsoring en wordt er hard gewerkt aan het op peil brengen van de organisatie. Goede prestaties lijken daarmee niet los gezien te kunnen worden van al deze positiviteit.

Wat dat mag betekenen voor de wedstrijd tegen SV Meerssen is natuurlijk nog altijd de vraag. Maar dat Baronie momenteel in goeden doen is staat in ieder geval buiten kijf. Van oudsher is Meerssen een tegenstander met wie het lastig kersen eten is. In Breda werd het met veel pijn en moeite een benauwde 1-0 zege. De ploeg van trainer Miguel van den Dungen staat er bovendien niet erg rooskleurig voor. Erger nog, zijn ploeg staat met 12 uit 15 op de voorlaatste plaats in directe degradatienood. De laatste vier wedstrijden werd kansloos verloren van IFC, AWC, Longa’30 en OJC. Het laatste punt werd niettemin in eigen huis behaald en nog wel op koploper Gvv Unitas dat met een 1-1 gelijkspel genoegen moest nemen. De Limburgers zullen zich dan ook niet zomaar gewonnen geven en Baronie is dus gewaarschuwd.

Van Poelje kent binnen zijn selectie geen blessures of schorsingen en heeft daarmee een ongekend luxeprobleem. Na de 6-0 zege op EHC heeft hij amper reden om zijn basisopstelling te wijzigen. Een belangrijke taak is daarom de rust te bewaren onder de bankzitters van zijn nagenoeg gelijkwaardige selectie. Met de goede resultaten is de sfeer binnen de groep vanzelfsprekend optimaal en is Van Poelje daarom ook tegen Meerssen vol vertrouwen over een goede afloop. Zoals bekend is assistent Ivo van Moergestel naar JEKA vertrokken. In afwachting van een  plaatsvervanger neemt zondag Henk van de Langenberg zijn plaats in.

De wedstrijd wordt zondag gespeeld op Sportpark Marsana, Proost de Beaufortstraat 21 te Meerssen en staat onder leiding van arbiter Gijs Stevens uit Budel. Hij wordt hierbij geassisteerd door de heren Giovanni Francees en Delano Kusters. Aanvang 14.30 uur zoals gebruikelijk.