Met EHC stuit Baronie op onberekenbare tegenstander

De groenwitten lijken goed uit de winterstop te zijn gekomen. Tijdens de recente oefenwedstrijden tegen Kloetinge en Jeka maakte Baronie een goede indruk wat dus hoopvolle verwachtingen schept bij de competitiehervatting tegen het Limburgse EHC. Met een met Juliana ’31 gedeelde derde plaats en slechts drie punten achterstand op de huidige koploper Gvv Unitas, maakt het ensemble van trainer Jurriaan van Poelje nog altijd alle kans op promotie. Na de zeperd thuis tegen Minor volgde een knappe overwinning bij Udi’19 en is de hoop dan ook gewettigd dat de eerdere wanprestatie een incident was.

Maar van EHC zal niet zomaar gewonnen worden. Limburgse tegenstanders blijken voor Baronie per definitie moeilijk te bestrijden opponenten waarbij puntverlies altijd op de loer ligt. EHC trainer René Smeets beschikt over een wisselvallig presterende ploeg die met 16 uit 14 net boven de gevarenzone bivakkeert. In de laatste wedstrijd voor de winterstop werd Longa’30 met 4-3 in eigen huis geklopt terwijl de week daarvoor in eigen huis ternauwernood met 1-0 van koploper Unitas werd verloren. Baronie kan dan ook een tegenstander verwachten die voor minimaal een punt gaat en bij voorkeur via zijn goalgetter Lars Gulpen op de counter toe zal willen slaan. Baronie is zich goed bewust van de problemen tegen dit soort tegenstanders en is er op voorbereid om het Minor-scenario in ieder geval te voorkomen. Trainer Jurriaan van Poelje heeft veel vertrouwen in zijn selectie temeer omdat Jason Tjien-Fooh inmiddels weer terug is op het oude nest. Jason maakte in de voorbije oefenperiode alweer de nodige minuten en kreeg deze week te horen dat zijn overschrijving vanuit Australië door de KNVB is goedgekeurd waarmee hij dus speelgerechtigd is. Er zijn binnen de selectie verder geen blessures (ook Björn Quartel is weer fit) of schorsingen zodat Van Poelje een luxeprobleem kent. Hopelijk zijn er zondagmiddag vanaf 14.30 uur vele Baroniesupporters op Sportpark De Blauwe Kei aanwezig om hun favorieten naar de overwinning te schreeuwen.