Baronie opnieuw ruim langs buurman JEKA

Zondagmiddag oefenden Baronie en JEKA voor de tweede keer in een week tijd tegen elkaar. Na de 7-2 zege van vorige week bij JEKA was Baronie met 6-0 opnieuw ruim de baas over de tricolores. Gezien het spel van JEKA tijdens deze twee ontmoetingen lijkt de ploeg het lastig te krijgen in de strijd om lijfsbehoud in de tweede klasse. Baronie daarentegen maakte gisteren een frisse indruk. Met uitstekend positiespel en plotselinge tempoversnellingen werden de bezoekers regelmatig van het kastje naar de muur gestuurd. Dat de score niet in de dubbele cijfers belandde kwam omdat de Baronnen de combinaties soms echter te ver door voerden en het te mooi wilden doen.

Net als vorige week viel de openingstreffer al kort na het beginsignaal. Na een slim overstapje van Mohammad rondde Jens Wirix met een subtiel boogballetje fraai af 1-0. Een pass van Mijnhijmer op de diepgaande Jens Wirix bracht laatstgenoemde alleen voor JEKA doelman Dennis de Bruin die vervolgens simpel omspeeld werd 2-0. De mooiste goal van de middag kwam op naam van Mejres. Vanaf de rand van het zestienmetergebied krulde de aanvaller de bal feilloos via de binnenkant van de paal in het net 3-0. Vlak voor de thee vond Sander broer Jens Wirix die alleen voor het vijandelijke doel opnieuw geen mededogen kende, waarmee dezelfde ruststand werd bereikt als vorige week 4-0

Na de hervatting mocht Tjien-Fooh weer wat wedstrijdritme opdoen. Zijn optreden werd bekroond met de vijfde groenwitte treffer als gevolg van een fout in de JEKA-verdediging. De tweede helft werd net als de week daarvoor echter vooral gekenmerkt door de vele wissels wat het spel niet altijd ten goede kwam en de score voor de tegenstander daardoor dragelijker werd. Vlak voor tijd mocht Tijn van Galen nog een strafschop nemen na een overtreding op Mohammad. Net als vorige week voltrok hij het vonnis feilloos 6-0. Baronie lijkt daarmee helemaal klaar te zijn voor de competitiehervatting volgende zondag thuis tegen EHC. De middag werd hierna gezamenlijk afgesloten met een gezellige nieuwjaarsreceptie in een bomvolle kantine.

N.B. Op de foto is de 3-0 van Yassine Mejres in de maak

Misschien vindt u dit ook leuk Meer van deze auteur