SPONSOR VAN DE MAAND JANUARI

In deze rubriek brengen wij maandelijks een van onze sponsors voor het voetlicht. De maand januari staat in het teken van WS Groep Nederland. Wij informeren u graag over wat deze sponsor voor onze leden en overige stakeholders kan betekenen. Tevens proberen wij aan de hand van een tiental vragen een beeld te schetsen over de persoon of personen die achter het bedrijf schuil gaan. Wij spraken met directeur Willem van Zijl.

1. De geschiedenis:
Na ruim 37 jaar het beveiligingsvak bij verschillende bedrijven te hebben uitgeoefend vond Willem het tijd worden om zijn eigen ideeën in te kunnen brengen. Om die reden startte hij begin 2000 zijn eigen bedrijf en heeft inmiddels 8 enthousiaste medewerkers in dienst. Daarbij wordt op het gebied van beveiliging en verkeersregeling ook nauw samengewerkt met externe partijen. Onlangs betrok men een nieuw onderkomen aan de Terheijdenseweg waar alle benodigde ruimte en faciliteiten aanwezig zijn om de klanten een volwaardige dienstverlening te kunnen bieden.

2. Wat is er zo leuk aan jouw werk?
Dienstverlening in zijn algemeenheid is helemaal Willem zijn ding. Klanten faciliteren en daarmee tevredenstellen schenkt hem iedere keer weer enorm veel voldoening. Bovendien komt hij vanwege zijn uiteenlopende klantenkring met mensen in aanraking van allerlei pluimages. Die diversiteit biedt hem de nodige afwisseling in het werk en de uitdaging om met iedereen even goed te kunnen omgaan.

3. Hoe ziet een normale werkdag er voor jou er uit?
Een normale werkdag bestaat er niet voor Willem zegt hij overigens min of meer gekscherend. Daar zit niettemin wel degelijk een grote kern van waarheid in. Want hij weet immers nooit wat de dag gaat brengen en daarom is iedere dag ook steeds weer anders. Er zijn vaak onverwachte zaken die het noodzakelijk maken om de planning weer rigoureus om te gooien. Maar improvisatie en flexibiliteit zijn de sterke pijlers waar zijn bedrijf op draait. Om deze tevreden te stellen doet hij maar al te graag iets extra’s voor de klant.

4. Wat betekent voetbal voor de WS Groep?
Men heeft met het werk in het verleden al de nodige ervaring in de voetbalwereld opgedaan bij NAC Breda en Go Ahead Eagles. Het spel op zich en de daarmee samenhangende entourage ervaart men als een leuke aanvulling op het dagelijkse werk.

5. Hoe lang is de WS Groep al sponsor van Baronie?
De samenwerking met en ondersteuning van Baronie is pas zeer recentelijk in september 2019 gestart.

6. Op welke wijze doet de WS Groep aan sponsoring?
Het bedrijf is dienstverlenend aan onze vereniging in de ruimste zin van het woord en levert beveiligers en verkeersregelaars tijdens competitiewedstrijden van Baronie 1 en evenementen op Sportpark De Blauwe Kei. Aangezien de relatie tussen beide partijen nog erg pril is bevindt men zich in een nog aftastende fase en zal de toekomst uitwijzen in hoeverre de dienstverlening nog kan worden uitgebreid.

7. Waarom sponsort de WS Groep Baronie?
Vanaf het allereerste contact met onze vereniging was er een goed gevoel over de samenwerking. Aangezien de beveiligingswereld aan stevige concurrentie onderhevig is wordt aan vergroting van de naamsbekendheid veel waarde gehecht. Het bedrijf wil graag haar gezicht laten zien en is vooral ook maatschappelijk betrokken.

8. Kun je zelf nog sportieve prestaties overleggen?
Willem heeft zelf vroeger op bescheiden niveau in de jeugd gevoetbald van vv Mourik. Omdat er veel tijd en energie kroop in het werk was hij al op jeugdige leeftijd genoodzaakt met zijn voetbalactiviteiten te stoppen. Hij is wel zo eerlijk om grinnikend aan te geven dat met die beslissing geen groot talent verloren is gegaan.

9. Hoe ziet jouw dagelijkse leven er uit buiten het werk?
Helaas slokt het bedrijf al zijn vrije tijd op. Maar aangezien hij volgens eigen zeggen van zijn werk zijn hobby heeft kunnen maken heeft hij daar absoluut geen enkel probleem mee. Vooral de gestadige groei van het bedrijf schenkt hem buitengewoon veel voldoening.

10. Wat vind je van de prestaties van Baronie in de Hoofdklasse B?
Willem heeft zich daar in die korte tijd nog geen volledig beeld van kunnen vormen. Wel constateert hij dat de ploeg snel over het teleurstellende resultaat tegen Minor heen was en daarmee karakter heeft getoond. De huidige gedeelde derde plaats op de ranglijst is in zijn ogen dan ook verdiend en biedt zeker perspectief. Dat perspectief zie Baronie absoluut ook in de prettige samenwerking met de WS Groep Nederland.