Plezier, strijd, spanning ……. en regen

Zondag 22 december vond het jaarlijkse vv Baronie jeugd Kersttoernooi plaats. Dit keer niet binnen in een zaal, maar voor de eerste keer in de buitenlucht. Het hoofdveld van Sportpark de Blauwe Kei was de hele middag het domein van voetballende Baronie jeugd. Meer dan 100 kinderen uit de categorieën O7 – O13 hadden zich aangemeld om hieraan deel te nemen. De weergoden waren de aanwezigen helaas minder gunstig gezind…

Want wat was het een grauwe en grijze dag, waarbij de miezer langzaam over ging in flinke buien. De voetballende jeugd leek er niet veel last van te hebben, want die bleven tot het einde enthousiast voetballen voor een overwinning, doelpunt of een mooie redding. De toeschouwers zaten echter soms kleumend op de tribune en zochten samen met de doorweekte scheidsrechters na afloop de warme kantine op om een lekker glaasje glühwein, chocomel met slagroom of gewoon een lekker biertje te drinken.

Het weer was dan ook het enige dat de organisatie niet zelf in handen had. Verder hadden Nick, Bjorn en Ronald alles tot in de puntjes geregeld! Op 4 verschillende uitgezette velden kwamen tussen 12.30 en 14.00 de O7 tot en met O11 categorieën in actie. En vanaf 14.30 was het de beurt aan de O13, die op 2 velden, recht voor de hoofdtribune om de aanwezige toeschouwers van de broodnodige beschutting te voorzien, voor de eervolle overwinning streden in combinatie teams van jongens én meisjes. Scheidrechters en spelbegeleiders waren paraat of werden ter plekke geregeld. Ballen, fluitjes, (extra en dus droge) hesjes, briefjes en pennen om de uitslagen van alle wedstrijden op te schrijven om deze snel bij de organisatie te krijgen om de standen bij te werken, een gezellige en warme kantine en zélfs de Champions League hymne voor aanvang van de finale wedstrijd van de O13 categorie, die nog net vóór het invallen van de duisternis kon worden afgewerkt. En na afloop natuurlijk een heuse ceremonie in de kantine met uitreiking van medailles aan de deelnemers en de spreekwoordelijke eer voor de winnende teams. Complimenten aan de organisatie die aan alles had gedacht! Zeker voor herhaling vatbaar.

En de winnaars mogen natuurlijk niet onvermeld blijven:

De 10 aanwezige JO7 kinderen speelden onderling een partij en kregen uiteindelijk allemaal de 1e prijs uitgereikt van Nick!

Bij O8/O9 was er een gedeelde eerste plaats voor Team Knakworsten, met Lovis, Ruben, Lars, Mats, Kees, Kars en Hamza, en Team Mayonaise, met Linus, Sibe, Raf, Milan, Issam en Mohammed.

Bij de O10/11 categorie won team Rico van Willem, Samuel, Milan, Aboubacar, Jeano en Milo.

En de spectaculaire finale bij O13 werd gewonnen door Team 5 van Gaby, Lela, Julian, Salman, Tim en Jesse.

Proficiat voor álle winnaars en hopelijk tot volgende jaar op dezelfde locatie!